CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na katılacak olan tüm öğrencilere başarılar diledi.
Köktürk, Gençlerimizin ruh ve beden sağlıklarının her şeyden daha değerli olduğunun bilinci içerisinde, bu süreci esenlik içerisinde geçirmeleri en büyük temennimizdir dedi.
Konu ile ilgili Köktürk'ün açıklaması şu şekilde:

BU SINAV ÖNEMLİ BİR AŞAMA
24 Mart 2013 Pazar günü saat: 10.00'da yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına katılacak tüm öğrencilerimize yürekten başarılar diliyorum.
Ancak, öğrencilerimizin gireceği bu sınav, hem kendileri hem de onları özveriyle yetiştiren aileleri için önemli bir aşama olmakla birlikte, gençlerimiz yaşamın her alanında yeni yeni sınavlarla karşılaşacaklardır…
Bu anlamda, gençlerimizin ruh ve beden sağlıklarının her şeyden daha değerli olduğunun bilinci içerisinde, bu süreci esenlik içerisinde geçirmeleri en büyük temennimizdir.
Ayrıca, bugünkü sınav sistemi, gençlerimizin gerçek başarısını, ilgi ve yeteneklerini ölçmekten oldukça uzaktır. Devlet üniversitelerinin kontenjanlarının oldukça sınırlı olduğu, başarı ve yetenekleri ölçme kriterlerinin tam ve doğru olarak uygulanamadığı, fırsat ve olanak eşitliğinin yaşama geçirilemediği bir sınav sisteminde, çocuklarımızın alacağı her türlü sonucu makul karşılamak, onlara bundan sonraki süreçlerde de destek olmak hepimizin temel görevidir… 
Varlıkları başlı başına en büyük sevincimiz olan çocuklarımıza, bir kez daha başarılar diliyor, ailelerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum.