TKP Zonguldak İl Başkanı Sami Baykut, PTT çalışanlarına destek verdi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Zonguldak İl Başkanı Sami Baykut, AKP hükümetinin kanun hükmünde kararname ile PTT'yi Anonim Şirket yapmak istemesine tepki gösterdi.
Türkiye Komünist Partisi, PTT çalışanlarının bu uygulamaya karşı verdikleri ve verecekleri haklı mücadelelerinde sonuna kadar destekçisi ve kamunun zarara uğratılması yönünde iktidar partisince atılacak her adımın yakın takipçisi olacaktır diyen Baykut, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
AKP, SERMAYEDEN YANA ATAKLARINI SÜRDÜRÜYOR
Referandum uyutmacısı ile eli oldukça rahatlayan AKP, 12 Haziran seçimlerinde elde ettiği çoğunluğa da güvenerek ayağını frenden çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi devre dışı bırakılarak, ülke hükümetin kanun hükmünde kararnameleriyle AKP'nin keyfine göre yönetilir duruma getirildi. 'Darbe Anayasası'yla hesaplaşıyoruz' diye ortalığı ayağa kaldıran en büyük darbe mirasyedisi AKP, sermayeden yana ataklarını sürdürüyor. Şu ana kadar yapılmış bütün özelleştirmelerin yüzde 80'inden fazlasını gerçekleştiren, halkımızı işsiz, eğitimsiz, sağlıksız bırakanlar 'ülkeyi pazarlama' görevlerini tüm hızıyla sürdürme kararlılığını PTT'nin 'Anonim Şirket' olmasını sağlama girişimi ile bir kez daha göstermiştir. AKP, sistematik bir şekilde kamunun zarara uğratılması sürecinin son halkası olmakla kalmamış, en büyük aktörü de olmuştur. Yeni anayasa da AKP'yi bu sorumluluktan-hesap vermekten kurtaracak şekilde oluşturulmak istenmektedir. AKP'nin Anayasası'nda özlediği Türkiye; 4-C adı verilen kölelik düzeninin hiçbir engelle karşılaşmadan yasalaşması anlamına gelmektedir, limanlarımızın iki yıl beklemeksizin derhal yandaşlara ve yabancı ortaklarına peşkeş çekilmesidir, otoyolların-köprülerin-enerji santrallerinin önüne bir yazar kasa konulup 'dostlara' devredilmesine, doğanın katledilmesine, madenlerin kısa yoldan özelleştirilmesine hiçbir itiraz gelmemesidir.
TÜRK TELEKOM İÇİN YAZILIP UYGULANAN SENARYONUN EŞ VERSİYONUNUN PTT'DE DE UYGULAYACAKLAR           
Ülke tarihinin en büyük özelleştirmesini yapan AKP hükümetinin açtığı Anayasa bahsinin en önemli boyutu kendi yargısını, dolayısıyla kendi hukukunu yaratma sürecinin önündeki tüm engelleri kaldırarak, bu organize suçun her türlü yargısal engelden azat edilmesini sağlamaktır. AKP'nin bu özlemini gidermek için beklemeye sabrı yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün teşkilat kanununu değiştiren hükümet bir adım daha attı. Aynı yolla, yani kanun hükmünde kararname ile PTT Genel Müdürlüğü KİT olmaktan çıkartılarak PTT A.Ş.'ye dönüştürülüyor. Bu amaçla hazırlanan taslak, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Ülkeye 170 yıldır hizmet veren, zarar etmeyen ve yaklaşık 37 bin kişinin istihdam edildiği tarihi kurum bir şekilde yok edilecek demektir bu. Türk Telekom için yazılıp uygulanan senaryonun eş versiyonunun PTT'de de uygulayacaklar. Bunun kanıtları şimdiden ortaya döküldü bile. Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi 6 milyar 550 milyon dolara satılmış olmasına karşın, 2006-2009 yılları arasında şirketin elde ettiği net kar 8 milyar 79 milyon TL'dir. Yani, Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesi, firmanın elde ettiği kardan daha düşük bir değere satılarak ülke zarara uğratılmıştır. Telekom'un özelleştirilmesi sırasında 48 bin kişiye iş vaadinde bulunulmuştur. Özelleştirme sonrasında on binlerce işçi ya emekli edilmiş ya da maaşları dondurularak başka kurumlara nakledilmiştir. Kurumun özelleştirildiği  2005 yılında çalışan sayısı 51 bin 732 iken 2009 itibariyle bu sayı 27 bin 539'a düşmüş olup çalışan sayısı düşürülmeye devam etmektedir. PTT için hükümetin hazırladığı taslağa göre de, emekliliği dolmuş yaklaşık 7 bin kişiyi emekliliğe teşvik etmek amacıyla yüzde 30 teşvik ikramiyesi verilecek. PTT A.Ş. olduğunda, yeni personel istihdamı KPSS'den alınacak, iş güvencesinden yoksun, özlük hakları yönetim kurulu tarafından belirlenecek olan sözleşmeliler olarak gerçekleştirilirken mevcut çalışanlara başka kurumlara geçiş hakkı da tanınmayacak. Sonuç olarak; birileri bu uygulama sonucu kasalarını doldururken, binlerce emekçi mağdur edilecek-yoksulluğu terk edilecektir. PTT'nin bugüne kadar verdiği hizmetlerde (kar getiren bölgeler hariç) büyük bir aksama yaşanacak ve bu hizmetlerden eskiye oranla daha yüksek ücretler ödenerek yararlanılabilecektir. Türkiye Komünist Partisi, PTT çalışanlarının bu uygulamaya karşı verdikleri ve verecekleri haklı mücadelelerinde sonuna kadar destekçisi ve kamunun zarara uğratılması yönünde iktidar partisince atılacak her adımın yakın takipçisi olacaktır.