Son 8 yıldır Bartın, Karabük ve Zonguldak’ın üvey evlat muamelesi gördüğünü belirten CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk, “Bölge sürekli göç verdi ve milletvekili sayıları düştü. Bu ülkeyi kuran ve bağımsızlık ateşini yakan parti olarak ülkenin içinden geçtiği sürecin bilincindeyiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, "Ülkemizin 55 milyon metrekare toprağı yabancı ülke sermayesinin eline geçti" dedi.  CHP Karabük İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Olağanüstü Genel Kurulu kongresine katılan Milletvekili Ali İhsan Köktürk, son 8 yıldır Karabük, Zonguldak ve Bartın illerinin üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi. Batı Karadeniz Bölgesi içinde yer alan illerin sürekli göç verdiğini ve milletvekili sayılarının düştüğünü anlatan Köktürk, şöyle konuştu: "Laik, demokratik, sosyal hukuk devletimizin hem ekonomik hem de sosyal ve siyasal olarak hiçte hak etmediği bir tablo ile karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Biz, CHP olarak Cumhuriyeti kuran partiyiz. Dolayısıyla bu ülkeyi kuran ve bağımsızlık ateşini yakan parti olarak ülkemizin içinden geçtiği sürecin bilincindeyiz. Bu gidişe sonuna kadar direnmeye kararlıyız" Yılgın ve umutsuz olmadıkla-rını anlatan Köktürk, şöyle konuştu: "Ülkemizde son 24 yıllık sürece baktığımızda gerçekleştirilen 39 milyar dolarlık özelleştirmenin 33 milyar dolarlık kısmı şimdiki hükümet döneminde gerçekleştirilmiş. Topraklar sürekli yabancılara satılıyor. 80 yıllık Cumhuriyet tarihinde satılan 11 milyon metrekare toprak parçasının tam 5 katı olan 55 milyon metrekare toprak mevcut hükümetin 8 yıllık iktidarı
döneminde yabancı ülke sermayesinin eline geçti. Ülkemiz yolsuzlaşırken, ülkemizi yoksulluktan kurtaracak ve yolsuzluğu önleyeceği vaadi ile iktidara gelen AK Parti'nin bakan ve milletvekili çocukları her geçen gün zenginleşiyor. Ülkemizde yaşayan 17 milyon insan yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Bunlardan 7 milyonu açlık sınırının altında maaş alıyor. Parti olarak bu gidişe dur diyeceğiz. Bir olup birlikte olup önümüze bakacağız”