Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Milletvekili Merkez Yönetim Kurulu(MYK) üyesi Ali Koçal, geçtiğimiz hafta Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevinde meydana gelen ölüm olayı ile ilgili Cezaevinde tutuklu bulunduğu sırada intihar ettiği iddia edilen K. Koçaklı'nın evine taziye ziyaretinde bulundu.
Beraberinde, İl Başkanı Osman Yayla, Merkez ilçe Başkanı Tarık Coşkun ile birlikte K. Koçaklı'nın İkinci Makas'taki evlerine giden Milletvekili Ali Koçal, Baba Çetin Koçaklı, Anne Yeter Koçaklı'ya başsağlığı diledi ve olay ile ilgili Koçaklı ailesinden bilgi aldı.
Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevinde yaşanan bu olayın takipçisi olacaklarını belirten Ali  Koçal, Koçaklı ailesinin acılarını paylaştıklarını, oyaşanan olayın da üzüntü verici olduğunu belirterek şunları söyledi.
"Biz CHP yöneticileri olarak buraya geldik. Gerçekten üzüntü verici bir olay. Bu çağda, teknolojinin ilerlediği bir dönemde bu ölüm hadisesi sonrasında ölen kişinin ne şekilde öldüğü tespit edilememiş olması son derece üzüntü vericidir. Yani bu ölümlü hadisenin sonucunda bir intihar mıdır? Yoksa bir asma olayı mıdır? Bu henüz belli değil. Aradan birkaç gün geçmesine rağmen henüz somut bir veri yok. Bu yönüyle üzüntülüyüz. Bu şu anlama geliyor. Türkiye'de bu ve buna benzer olaylar ne yazık ki, çok önemsenmeden, dikkate alınmadan başka işlerin peşinde koşmak suretiyle vatandaşın can ve mal güvenliği sağlanamıyor ne yazık ki. Önce buna bakmamız lazım. İktidarların öncelikli görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaktır onun refah ve mutluluğunu gerçekleştirmektir.  Demokrasilerde ülkelerin yönetimi iktidar ve muhalefetle olur. Şu anda iktidar bu haliyle Beycuma Cezaevinde olan ölüm olayı ile ilgili olarak sınıfta kalmıştır. En kısa zamanda yetkililer, bu işle görevli olanların mutlaka sonucu kamuoyuna açıklama mecburiyeti vardır. Hani Başbakan askerlerle ilgili 'yan gelip yatıyorlar' dedi. Acaba Başbakanın atadığı yöneticiler, yetkililer yan gelip yatıyor mu? Bu olayı bir an önce açıklığa kavuştursunlar, biz de öğrenelim yurttaşlarımız da öğrensin, kimsenin de kafasında soru işareti kalmayacak şekilde bu işi sonuçlandırsınlar. Denetim görevi olan CHP olarak bu işi sonuna kadar takip edeceğiz, buradaki yurttaşlarımızla birlikte hareket edeceğiz. Onların derdi bizim derdimizdir, onların sorunu bizim sorunumuzdur. Onların sorunlarıyla ilgilenmeyi büyük bir sorumluluk ve görev olarak algılıyoruz." dedi.