Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Aralık ayı 4 birleşimi, dün İl Özel İdaresi binasında yapıldı.
Toplantıda İl Özel İdaresi'nce Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nin 43. Maddesi ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın 2008/4 sayılı genelgesinin 2. maddesi gereğince onaylanması istenen, Devrek ilçesine bağlı Mahmutoğlu, Karacaören, İslamköy, Burhanoğlu ve H.Çavuşoğlu köylerinin Köy Yerleşik Alan Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun 137, 138, 139, 140, 141 nolu raporları görüşüldü ve oybirliğiyle kabul edildi.
İl Özel İdaresi 2010 yılı bütçesine göre tanzim edilen, İl Özel İdaresi 2010 yılı Yatırım Programı ile ilgili Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonları'nın ortaklaşa hazırladıkları 20-142 nolu raporları görüşüldü ve komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.
2009 Mali yılı sonuna kadar harcanamayacağı belirlenen, bütçenin çeşitli harcama kalemlerinde bulunan toplam 2 milyon 404 bin 849,55 TL ödeneğin, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği'nin 36. maddesi gereğince tenzil edilerek, ihtiyaç bulunan ilgili harcama kalemlerine aktarılması hususu görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.
TERZİ, KADRİ ARSLAN'I AZARLADI
Gündemin son maddesinde ise 2010-2011-2012 yılları olmak üzere, teklif ekinde sunulan, üç yıllık derslik ihtiyacı planının onaylanması hususu görüşüldü. Toplantıya çağrılan Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Arslan, Merkez İlçe, Ereğli ve Alaplı'da ikili öğretim yapıldığını belirterek, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerinde de sabahçı-öğlenci sisteminin kaldırılarak bu uygulamaya geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yapılacak yeni derslikleri, en geç 31 Aralık 2009 tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirmeleri gerektiğini belirten Kadri Arslan'a, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi'den sert yanıt geldi. İsmail Terzi; "Bizden bir şeyler bekleyen kurum temsilcileri, kendi sorumluluklarını bilsin ve buraya öyle gelsinler.
Hiçbir kurum, yıl içerisinde çalışma yapmayıp, son dönemde 'bunlar lazım' diyerek bizi sıkıştıramaz. Buna hakları yok. Evraklar geç gelirse bunu Bakanlıklara yetiştirmek gibi bir zorunluluğumuz yok"