Kdz.Ereğli Kent Konseyi gündemde bulunan yeni hastane hizmet binasının yeri, Yeşiltepe-Kepez yol güzergahının son durumu ile çöp terfi istasyonunda yaşanan sıkıntıyı değerlendirirken meslek odaları, sivil toplum örgütleri, siyasi parti yöneticilerini Ereğli ile ilgili gelişmelerde duyarlı olmaya çağırdı.

HASTANE YERİ:
DDY?dan alınan arazinin bir bölümüne hastane yapılması düşünülmektedir. Ereğli'nin 30-40 yıl düşünülmeli ve bu planlanarak hareket edilmelidir. Söz konusu alana hastane yapmak sorunları da beraberinde getirecektir. Gerek hastanenin kapasitesinin gelecekte arttırılmak istenmesi gerek trafik akışı bu alan için son derece sakıncalıdır.

AKLIN YOLU BİRDİR:
Ereğli Kent Konseyi olarak aylardır konuşulan, sözler verilen yeri ve projesi hazır olmadığı halde parası bekletilen hastanenin yapımı için yerel yöneticilerin almış olduğu kararın uygulanmasını istiyoruz. Osmantepe'ye olmayacaksa Kaynarca Konutlarının hemen alt tarafında bulunan Ereğli Belediyesi'ne ait 170 dönüm alanın değerlendirilmesini biz de öneriyoruz. Herkes taşın altına değil elini vücudunu koymaya hazırdır.

SÖZLER TUTULSUN:
Halk dilinde "ölüm yolu" olarak bilinen Ye-şiltepe-Kepez yolunun iyileştirilmesi için ise maalesef olumlu bir adım atılmamıştır. Yetkililer bu yol güzergahında inceleme yapmış sorunun çözümü yönünde beyanları olmuştur. Ufak tefek çalışmalar yapıldığı bilinse de maalesef yolun sorunu çözülmemiştir.

NEDEN YAPILMADI?:
Kdz.Ereğli'nin ve bağlı beldelerin çöpleri maalesef  Kemer mevkiinde bulunan çöplüğe dökülmeye devam edilmektedir. İl genelinde tüm çöpler ara istasyonları sayesinde Bakacakkadı'ya gönderilirken, Ereğli ve çevresinin çöpünü dökebileceği, çöp aktarma istasyonunun ihalesi halen daha yapılamamıştır.

EREĞLİ SUSUYOR:
Kdz.Ereğli'de son günlerde sıklıkla konuşulan gündemi meşgul eden ve Ereğli'nin geleceğini ilgilendiren çok önemli gelişmelerde meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve gerek siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticilerinin yeterli hassasiyeti göstermediklerini gözlemliyoruz.

Kdz.Ereğli Kent Konseyi, son günlerde Ereğli'de sıkça konuşulan ancak somut adım atılamayan yeni hastane binasının yapımı ile ilgili yaşanan sürecin kafaları karıştırdığını, yerel yöneticilerin hastanenin yapımı için karar kıldığı yerin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Konsey ayrıca Yeşiltepe-Kepez yolu için verilen sözlerin tutulmasını ve yine çöp terfi istasyonunun biran ön ce ihale edilmesini isterken Ereğli'de meslek odaları, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin ilçe başkanlarının yeterince Ereğli'nin sorunlarına eğilmediğini belirterek duyarlılık istedi. Kent Konseyi yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Vali, Milletvekili, kaymakam, İktidar partisinin yöneticileri, belediye başkanlığı başta olmak üzere ilçedeki kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, Osmantepe'de karar kılmaları ve bu yönde gerekli alt yapının oluşturulmasının ardından, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen heyetin söz konusu alan için olumsuz rapor vermiştir. Burada önemli olanlardan biri de Sağlık Bakan lığından gelen heyetin neden olumsuz yönde rapor verdiğidir?

MECLİSTEN GEÇTİ

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında Osmantepe'ye yol yapımı ile ilgili olarak vermiş olduğu alt yapı sözünü tutmuş ve yolun yapımı için gerekli olan imar değişikliğini gerçekleştirmiştir. Devlet Demir Yollarından borç karşılığı alınan yerler ile ilgili olarak Ereğli Belediyesi'nin hazırladığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğünde onaylattığı projede bu alan için bir hastane de düşünülmediği dikkatlerden kaçırılmamalıdır. Gelinen son noktada Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinin yeni yeri için Devlet Demir Yolları arazileri gösterilmektedir. Ereğli'nin 3-4 değil 30-40 yıl sonrası mutlaka ama mutlak düşünülmeli ve bu planlanarak hareket edilmelidir. Ereğli Devlet Demir Yollarından kiralanan alana hastane yapmak sorunları da beraberinde getirecektir. Gerek hastanenin kapasitesinin gelecekte arttırılmak istenmesi gerek trafik akışı bu alan için son derece sakıncalıdır.

KAYNARCA ÖNERİSİNE DESTEK
Aklın yolu birdir. Ereğli Kent Konseyi olarak aylardır konuşulan, sözler verilen yeri ve projesi hazır olmadığı halde parası bekletilen hastanenin yapımı için yerel yöneticilerin almış olduğu kararın uygulanmasını istiyoruz.
Basına yansıdığı gibi eğer Osmantepe'ye olmayacaksa Kaynarca Toplu Konutlarının hemen alt tarafında bulunan Ereğli Belediyesi'ne ait 170 dönüm alanın değerlendirilmesini biz de öneriyoruz. Ereğli'ye gelen hizmeti engelleme gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir, herkes taşın altına değil elini vücudunu koymaya hazırdır. Ereğli'nin kaybedecek artık tek bir günü bile kalmamıştır.

YEŞİLTEPE-KEPEZ YOLU
Yine bölgemiz için son derece önemli olan çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği halk dilinde de "ölüm yolu" olarak bilinen Yeşiltepe-Kepez yolunun iyileştirilmesi için ise maalesef olumlu bir adım atılmamıştır. Yetkililer bu yol güzergahında inceleme yapmış sorunun çözümü yönünde beyanları olmuştur.
Ufak tefek çalışmalar yapıldığı bilinse de maalesef yolun sorunu çözülmemiştir. Yetkilileri bu konuda bir kez daha uyarıyor ve verdikleri sözlerin arkasında durmalarını bu güzergahın sıkıntılarını biran önce gidermelerini bekliyoruz. Sürücülerimiz de bu yol güzergahında araçların kullanırken mutlaka ama mutlaka trafik kurallarına uymalı aşırı süratten de kaçınmalıdırlar.

ÇÖP TERFİ İSTASYONU
Kdz.Ereğli'nin ve bağlı beldelerin çöpleri maalesef  Kemer mevkiinde bulunan çöplüğe dökülmeye devam edilmektedir. İl genelinde tüm çöpler ara istasyonları sayesinde Bakacakkadı'ya gönderilirken, Ereğli ve çevresinin çöpünü dökebileceği, çöp aktarma istasyonunun ihalesi halen daha yapılamamıştır. Son derece önemli olan bu konuda gerekli hassasiyetin neden gösterilmediğini Kdz.Ereğli Kent Konseyi olarak merak ediyoruz. Sayın Zonguldak Valisi Erdal Ata'nın söz konusu sıkıntının giderilmesi yönünde çalışma yapmasını bekliyoruz.

EREĞLİ SUSUYOR
Kdz.Ereğli'de son günlerde sıklıkla konuşulan gündemi meşgul eden ve Ereğli'nin geleceğini ilgilendiren çok önemli gelişmelerde meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve gerek siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticilerinin yeterli hassasiyeti göstermediklerini gözlemliyoruz. Ereğli'de yapılması düşünülen bir hastanenin yeri ile ilgili olarak ne Muhtarlar Derneği ne siyasi partilerin ilçe başkanları ne meslek odaları ne de sivil toplum örgütlerinin sesi çıkmıyor. Ereğli'de yaşıyorsak toplumu ilgilendiren sorunlarda üzerimize düşen sorumluluğu mutlaka yerine getirmeliyiz.