Zonguldak Valisi Erdal Ata, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı makamında ziyaret etti.

 

 MADENCİLİK SEKTÖRÜ MUTLAKA AYAKTA KALMALI

 

Vali Erdal Ata, “Genel Kurulunuzun ardından hem hayırlı olsun, hem de kaza geçiren arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek için sizleri ziyaret ediyorum.

Yönetim Kurulunda görev alan tüm arkadaşlara görev yapacakları dönemde başarılar diliyorum" dedi.

Ata sözlerine şöyle devam etti:

 

"TTK yönetimi ile elele vererek TTK’nın bu dönemi daha iyi geçirmesi için elinizden gelen gayreti sarfedeceğinize inanıyoruz.

İlimizin ekonomik yapısında TTK’nın geçmişten günümüze gelen süreçte çok önemli bir yeri olduğunu, Zonguldak’ın ve bu bölgenin büyümesinde madencilik sektörünün büyük payı olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bölgenin hayatını idame ettirebilmesi için madencilik sektörünün mutlaka ayakta kalması gerekiyor. Gerek TTK yönetimine gerekse sizlere bu konuda çok önemli görevler düşüyor. Sizler sorumluluk bilinciyle hareket ederek, işçi-işveren elele vererek TTK’yı mevcut durumundan daha iyi duruma getirmek için azami gayreti göstereceğinize inanıyorum.”

 

 EKONOMİYE KATKI VERMEK İSTİYORUZ

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş da ziyaretten dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Kaza ile ilgili olarak, kazanın meydana geldiği andan itibaren bizleri arayarak kazada yaralanan arkadaşlarımızın sağlık durumlarını yakından takip ettiniz. Hassasiyetiniz için teşekkür ediyoruz.

Biz, yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile birlikte bu dönemde maden işçisinin bize verdiği görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Öncelikli hedefimiz çalışanlarımızın hak ve menfaatlerinden taviz vermeden bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan TTK’nın geçmişte olduğu gibi Türkiye ekonomisine daha çok katkı verebilmesi için gerekli çalışmaları yapmaktır.

Biz çalışanlar olarak kurumun varolmasının sağlaması ve kurum varolduğu sürece de evimize ekmek götürebilecek bir işimizin olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.”

 

Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun hazır bulundu.