CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, ilçe belediye meclis grup toplantısına katılmayanlar ile ilgili değerlendirmede bulundu.

 

CHP’li Kdz.Ereğli Belediye Başkanı ve bazı CHP’li meclis üyeleri ile İlçe yönetimi arasında yaşanan kriz farklı bir noktaya daha ulaştı. CHP’nin meclis toplantıları öncesinde tüzük gereği ilçe başkanlığında yapılması gereken grup toplantılarına sadece 4 meclis üyesinin katılması ve diğer meclis üyelerinin mazeret bildirmeksizin bu toplantılara katılmamasına CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal açıklık getirirken  parti disiplini vurgulamasında bulundu.  

 

GÜNDEM DEĞERLENDİRİLİR

 

Kartal konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

Bilindiği gibi Kdz.Ereğli Belediye meclisi toplantıları, her ayın ilk Çarşamba günleri  AKM Nikah Salonunda yapılmaktadır. Belediye başkanlığı bu toplantı ve gündemini mecliste grubu bulunan siyasi partilere daha önceden göndermekte, siyasi partiler de parti meclis gruplarıyla toplanarak gündemi değerlendirip meclis toplantılarına hazırlıklı olarak katılmaktadırlar.

 

BAĞLAYICI GRUP KARARI ALABİLİRLER

 

CHP Belediye Meclis grubu toplantıları da bu kapsamda, partimizin ilgili yönetmeliği uyarınca ilçe başkanlığımızda yapılmaktadır. İlçe örgütü ve belediye meclis üyeleri, gündem ve diğer sorunlarla ilgili görüş ve düşüncelerini, eleştirilerini bu toplantılarda özgürce dile getirirler, tartışırlar, gerektiğinde bağlayıcı grup kararı alabilirler.

 

YÖNETMELİK AÇIK

 

Yönetmeliğin; Toplantılara Katılma Zorunluluğu MADDE – 22  

“Her grup üyesi, Grup Genel Kurul toplantılarına sürekli olarak katılmak zorundadır. Haklı özür dışında hiçbir nedenle toplantılara katılmazlık edemezler. Haklı özür, önceden ya da sonraki ilk toplantıda açıklanır” demektedir.

 

ALIKOYAN NE?

 

Partimizin Belediye Meclis grubu toplantılarına ilişkin çalışma yöntemi böyle iken, Temmuz ve Ağustos ayı toplantılarının tam mevcutlu yapılamaması, çağrılı oldukları halde temmuz ayı toplantısına 12, Ağustos ayı toplantısına 14 belediye meclis üyemizin  hiçbir özür bildirmeden katılmamaları, onların seçilmelerine emek vermiş İlçe Örgütümüzü derinden üzdüğü gibi, CHP’ye oy veren Kdz.Ereğlili seçmenlerimize ve tüm Ereğli halkına karşı da  büyük bir sorumsuzluk örneğidir. 2  Aydır toplantılara gelmeyen CHP’li belediye meclis üyelerimizi, CHP ilçe örgütünde yapılması gereken grup toplantılarına katılmaktan alıkoyan nedir?

 

PARTİ DİSİPLİNİ VURGUSU

 

Kdz.Ereğli’nin büyük sorunları vardır, halkın, esnafın sıkıntıları vardır. Bizler CHP İlçe Örgütü olarak bu sorunların çözümüne ilişkin düşüncelerimizi, önerilerimizi dile getirmek, Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışı temelinde katkılarımızı sunmak istiyoruz. Partili meclis üyesi arkadaşlarımızın, CHP kimliğine yakışır, parti disiplini içerisinde ve parti örgütümüzle bir bütün olarak çalışma sergilemelerini bekliyor tüm Ereğli halkına saygılarımızı sunuyoruz.

 

KATILAN O İSİMLER

 

Öte yandan gazeteniz Önder'in fotoğrafladığı CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığında Salı günü gerçekleştirilen toplantıya Halil Bozkuş, Hasan Pınarcık, Abdülkadir Sözer ve Cumhur Nalcı katılmıştı.