Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç ile Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Çiğdemli Köyü’ne giderek halkı dinledi.

Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kdz.Ereğli İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit ile Çiğdemli Köyü’ne giderek yapılan parke çalışmalarını yerinde incelediler köy muhtarı ve köylü vatandaşların sorunlarını dinlediler. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Çiğdemli Köyü’nün Küpeşler Mahallesine 150 metre, Daldıban Mahallesine 262 metre, Köseler Mahallesine de 252 metre parke yol döşeme çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Vatandaşların sorunlarının çözümü için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini belirten Kdz.Ereğli’nin çalışkan Kaymakamı İbrahim Çay, bölgede yaşanan su probleminin çözümü için de girişimlerin sürdüğünü vurguladı.
ÇAMURDAN KURTULDULAR
Yapılan parke çalışmaları nedeniyle köylü halkına da teşekkür eden Kaymakam İbrahim Çay, “Gerçektende vatandaş devlet işbirliği ile güzel işler yapılıyor. Parke döşenmesinin ardından vatandaşımız çamurdan kurtuldu. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
SU PROBLEMİ VAR
Çiğdemli Köyü Muhtarı İsmail Turan’da yıllar sonra köyün parkeye kavuştuğunu ve rahat bir nefes aldıklarını belirterek destek verenlere teşekkür etti. Turan köyün su problemi yaşadığını yaz ayında ise bu sıkıntının ciddi boyutlara ulaşabildiğini söyledi. Birçok köylünün çocuğunu okutmak için Kdz.Ereğli’ye gittiğini belirten Turan, “Çoluk çocuğunu okutmak isteyenler köyümüzden ayrılıyor ve nüfus sayımında Kdz.Ereğli’de kayıtlara geçiyor. Yaz aylarında ise köylerine döndüklerinde nüfus artışı oluyor. Doğal olarak kullanılan su miktarında da ciddi artış yaşanıyor” sözleri ile konuştu.
SONDAJ VURDUK
Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’a bölgede yaşanan su problemi ile ilgili soruya ise, “Geçtiğimiz sene bu köyümüzün sondaj çalışmasını yaptık, ihalesi yapıldı ancak yeterli su bulamadık. Bizim önceliğimiz su’dur. Parke kanalizasyon da önemli ama öncelik su’dur.
Bunun ile ilgili bu sene Özel İdare İçme Suları Şube Müdürü de geldi hep birlikte bir toplantı yaptık, durum değerlendirmesinde bulunduk. Amacımız su problemi yaşanan yerlerde sıkıntıyı çözmektir. Değişik alternatifler oldu. Birkaç köyümüzde su ile ilgili problemlerimiz var. Sondaj vurmak önemli değil önemli olan suyu bulmak. Amacımız yeterli ödenek geldikçe köylerimizin yaşamış olduğu sıkıntıları çözmektir” dedi.
BİRLİK MESAJI
Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç’da köylü vatandaşların sorunlarını dinledi ve çözümü konusunda neler yapılabileceğine dönük ifadelerde bulundu. Vatandaşların sorunlarının çözümü için ellerinden gelen tüm hassasiyeti gösterdiklerini belirten Aylanç, “Devlet vatandaş işbirliği ile güzel bir iş gerçekleştirildi, emeği geçen işçiliğini yapan köylü halkımıza teşekkür ediyoruz. Sorunlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde çözeceğiz” sözleri ile düşüncelerini açıkladı.