** Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş ile AKP ve CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlıklarını ziyaret ederek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret eden Kaymakam İbrahim Çay ve İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, park sorunu nedeniyle geç kalan AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin'i kısa bir süre beklediler. Geç kaldığı için özür dileyerek sözlerine başlayan İlçe Başkanı Şahin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Büyük projelerimiz var bu projelerimize destek bekliyoruz" sözleri ile konuşmasına başlayan Şahin, Kdz.Ereğli'de Batı Karadeniz Üniversitesi kurulması için çaba gösterdiklerini ancak Kdz.Ereğli'nin bu konuda yeterince istekli davranmadığını vurguladı. Şahin, "Karadeniz Ereğli'de hedefimiz bir Batı Karadeniz üniversitesi kurmak. AKP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı olarak bunu her noktada seslendiriyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde bazı bürokratların, dekanımızın ve bazı siyasi parti yöneticilerinin açıklamaları bizleri mutlu etti sonuçta bu AKP'nin değil tüm Ereğli'nin bir üniversitesi olacaktır, herkesten destek istiyoruz. Hiçbir ilçemizde bir üniversite yok. Kamuoyundan yeterli desteği bulamadığımızı görüyoruz, ses çıkmıyor. Her ortamda baskı ile bunu yapmalıyız. Siyasi partilerle, sivil toplum örgütleri ile bunu seslendirmemiz lazım. Ağlamayan çocuğa meme vermezler bu yüzden istemesini bilmek gerekiyor" sözleri ile konuştu.
Şahin, Kaymakam İbrahim Çay'ın köylere yaptığı ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti ifade etmesinin ardından Kaymakam Çay, "Malzemeli bakımlarımız devam edecek. Parke çalışmaları olacak, parkeleri alıyoruz. Köylere hem asfalt hem yama çalışmaları devam ediyor. Kırsal kesimden ilçemize rahat vatandaşlarımızın gelip gidiş yapabilmesini sağlamak bizlerim görevidir. Şantiyemizdeki arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Amacımız hep birlikte vatandaşımızı mağdur etmek değil problem çözmek için varız, problem çözmek için buradayız. Bizim şuyumuz eksik buyumuz eksik diyecek durumda değiliz bu eksiklikleri gidereceğiz. Hep birlikte hareket edeceğiz. İnşallah amacımız insanımıza odaklı hizmet anlayışıdır. Vatandaşın memnuniyetle ayrılması bizleri mutlu eder" dedi.
Kdz.Ereğli'de önümüzdeki hafta İlçe Emniyet Müdürlüğünde pasaport hizmetlerinin verileceğini de belirten Kaymakam Çay, "İnşallah önümüzdeki hafta herhangi bir şey olmazsa pasaport çalışmaları başlayacak. Fiziki mekan için bir çalışma vardı onayı gelmişti daha önceden. Sağolsun Valimiz ve Milletvekilimizin desteği oldu kendilerine teşekkür ediyoruz. Pasaport işlemleri genelde nadir ilçelerde yürütülmekte. Kdz.Ereğli bunu da çoktan hak etmiştir. Bizi fiziki mekan yönünden destekleyen arkadaşlarımıza, kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine de teşekkür ediyoruz" sözleri ile konuştu.
Ziyarette gündeme ilişkin konuşmaların ardından Kaymakam Çay ve Emniyet Müdürü Tektaş, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı'yı ve Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti. Balcı çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı.