Zonguldak İl Müftülüğü tarafından  Karaelmas Canpolat Pamay Kapalı Spor Salonunda Hz. Muhammed'in doğum haftasını simgeleyen Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yılmaz, İl Müftülüğü personeli, cami imamları ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte, İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu'nun konserinin ardından Kur'an okundu. Daha sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Zonguldak Müftüsü Selami Emen, "Doğumunu kutladığımız Peygamber Efendimizi sevgi ve tanzim ile yad etmek için buradayız. Peygamber Efendimizin, 1 hafta boyunca ülkemizin her köşesinde ilim adamlarımız tarafından halkımıza anlatılacak olması gerçekten heyecan vericidir. Rabbimden dileğim bu heyecanın, bu ülke insanının yüreğinden hiçbir zaman eksik olmamasıdır. Hangi açıdan bakarsanız bakınız içinde yaşadığımız çağın, onun örnekliğine, manevi önderliğine ve ilahi rehberliğine ihtiyacı vardır. Bizim de onun sevgisine, aşkına, onu okumaya, anlamaya ve yaşamaya ihtiyacımız vardır. Yüreklerimiz yolunu şaşırdı. Yüreklerimizin, onun kılavuzluğuna ihtiyacı vardır. Boş bırakılmış gönül tahtını gelişi güzel kimselere bırakmış insanların, onun sevgisine ve aşkına ihtiyacı vardır. İnsanlığın en büyük sorunu sevgi açlığıdır. Onu sevmeye, onunla insanı ve kainatı sevmeye her zamankinden daha fazla muhtacız. Tükenen bütün yüreklerin Hz. Muhammed'in sevgi ve rahmet dolu soluğuna ihtiyacı vardır. Biz din görevlileri olarak işimizi iyi yapabilmek, toplumu doğru aydınlatabilmek, milletimizi peygamber sevgisi etrafında birleştirmek ve bütünleştirmek için, öncelikle bizim onu tanımaya, anlamaya ve örnek almaya ihtiyacımız vardır. Milletimizin sevgi merkezli bir peygamber tasavvuru vardır. Bu tasavvuru düşünceye ve bilinçli davranışlara dönüştürmek için, bizim buna çok ama çok ihtiyacımız vardır" dedi.
Ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında konuşmacı olarak katılan,  Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Okuyan tarafından katılımcılara "Kur'an ve Hz. Peygamber" konulu konferans verdi.