Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, 2009-2010 eğitim-öğretim dönemini değerlendirdi. Eğitime gerekli payın ayrılmasını isteyen Alemdar, "Eğitime genel bütçeden ve milli gelirden altyapı yatırımları ve öğretmen ve diğer eğitim çalışanların istihdam açığını giderecek gerekli payı ayırmazsanız, sorunları gideremez, ancak ötelersiniz" dedi.
Başkan Alemdar, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
"SON ÜÇ YILDA İLİMİZİN ORTALAMA ÖĞRETMEN İHTİYACI 1150'DİR"
"2009-2010 eğitim-öğretim yılı başlarken, ilimizin öğretmen ihtiyacı 1511, ülke genelinde en iyimser rakamlara göre bu açık 150 bindi. Bu rakamların ne ülke genelinde, ne de ilimizde yıl içerisinde öğretmen alımlarına rağmen; pek azaldığını sanmıyorum. Hayatın pahalı, ulaşım ve alt yapı sorunları olan Zonguldak öğretmen ilk atamalarında ve iller arası yer değişiminde öncelikle tercih edilen bir il konumunda değildir. MEB, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında ülke genelinde 61 bin 500, Zonguldak'ta 645 kişiyi ücretli öğretmen olarak çalıştırarak kadrolu öğretmen atamasını üçüncü planda düşünmüştür. Öğretmen istihdamındaki bu uygulamaya Milli Eğitim Bakanlığı'nda 2010-2011 eğitim-öğretim yılında da devam ederse; öğrencilerimiz yine ehliyetli ellere teslim edilmeyecektir anlamına geliyor."
"SÖZLEŞMELİ VE ÜCRETLİ ÖĞRETMEN UYGULAMASI MEB'İN KAMBURU"
"AKP iktidarları döneminde ihdas edilen sözleşmeli, ücretli, vekil, uzman, başöğretmen gibi uygulamaları ülke genelinde eğitimi çözümsüzlüğe taşıyor. 2 Temmuz 2009 tarihli memurlar.net'deki bir habere göre, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu; 'Sözleşmeli öğretmen çalışma barışını bozuyor' tespiti geç kalınmış bir tespittir. Ülke genelinde sözleşmeli öğretmen sayısı ortalama 68 bin kişidir. Bakan Nimet Çubukçu, tüm sözleşmeli öğretmenleri kadroya alacaklarını ve bundan sonra sözleşmeli öğretmen ataması yapılmayacağını açıklamasına rağmen, Bakan bu sözünü hala daha yerine getiremedi. İş güvenceden yoksun olan kamuda istihdam edilen sadece tüm sözleşmeli kamu çalışanların sayısı ise, Haziran 2009'da 279 bin 136 olması ürkütücüdür. Ağustos 2010'da 30 bin öğretmen ataması yapılacak olması da yine ülke genelinde öğretmen açığını gidermeyecektir. Çünkü her yıl ortalama 17-18 bin öğretmen emekli oluyor. Eğitime genel bütçeden ve milli gelirden alt yapı yatırımları ve öğretmen ve diğer eğitim çalışanların istihdam açığını giderecek gerekli payı ayırmazsanız sorunları gideremez, ancak ötelersiniz. 18 Haziran 2010 tarihinde karnelerini alacak olan öğrencilerimize sağlık ve mutluluk dolu bir yaz tatili geçirmelerini temenni ediyor, öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarına da daha bilinçli ve örgütlü olmaya çağırıyorum."