Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, 2010-2011 eğitim öğretim yılını değerlendirerek, sorunların arttığını söyledi. Karnesinde kötü not bulunan öğrencilere karşı velileri uyaran Akyol, velilerin çocukların üstüne gitmemesi gerektiğini kaydetti. Akyol, eğitim sisteminde yaşanan sorunların, yıllardır sürdürülen serbest piyasacı, diğer kamu hizmetleri gibi eğitimi ticarileştirmeyi ve özelleştirmeyi hedefleyen bilinçli politikaların bir birikimi olarak bugünlere geldiğini ifade etti. Akyol, “Geçtiğimiz yıllar içinde kamu hizmetlerinde yaşanan yaygın ticarileştirme ve özelleştirme uygulamaları, bir bütün olarak eğitim sistemini ve eğitimin bileşenlerini de doğrudan olumsuz etkilemiştir. 2010-2011 eğitim öğretim yılında eğitimin sorunları katlanarak artmış, yaşanan sorunlara yine kalıcı çözümler üretilememiştir. Eğitimin ve eğitim emekçisinin bir türlü çözüme kavuşturulmayan sorunları artarak devam etmektedir. Kamusal eğitimin zayıflatılması, eğitimin tamamen paralı hale getirilmek istenmesi, ilköğretim ve ortaöğretimde dershanelerin tarihte hiç olmadığı kadar öne çıkması, cinsiyet, etnik kimlik ve mezhep ayrımcılığına ilişkin uygulamalar, ataması yapılmayan öğretmenlerin durumu, ücretli-vekil öğretmenlik uygulamalarının devam etmesi, yaşanan yoğun siyasi kadrolaşma uygulamaları ve ödüllendirmelerdeki ayrımcı uygulamalar, öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yaşanan sorunlar, hizmetli, memur, 4/C'li ve teknik personelin sorunları, üniversitelerde yaşanan akademik ve idari sorunlar gibi pek çok sorunun çözümü için adım atılmadığı gibi, geçtiğimiz dönemde bu sorunlara yeni sorunlar da eklenmiştir” dedi.
Velilere de uyarılarda bulunan İsmet Akyol, karnesinde düşük ya da zayıf notu bulunan öğrencilerin velilerinin sağduyulu davranmaları gerektiğine dikkat çekti.
Akyol, “Veliler çocuğun üstüne gitmemelidir. Gereksiz telkinler çocuğu okuldan ve dersten soğutabilir. Bunun yerine öğretmen veli işbirliği içinde olmalı ve çocuğun başarısız olmasına neden olan faktörleri ortadan kaldırmak için çalışmalılar” diye konuştu.