Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz,  Genel Sekreteri Songül Malkoç ve yönetim kurulu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret ettiler. 
Müsteşar Yardımcısı Nail Abdulgazi Alataş ve Özürlü Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi'ninde yer aldığı ziyarette Bakan Şahin, Zihinsel Özürlüler Federasyonu Başkanı Dankaz ve Sekreter Malkoç ile karşılıklı bir süre sohbet ederek kendilerinden zihinsel engellilerin sorun ve sıkıntılarını dinledi. Zihinsel Özürlüler Federasyonunun bir bayan dayanışması olduğunu ifade eden Genel Başkan Aynur Dankaz ,Federasyon olarak ilk olarak bir bayan bakan olarak sizleri ziyaret ediyoruz. Bize verdiğiniz bu çok değerli randevu içinde size teşekkür ediyoruz dedi.  Zihinsel Özürlülerin önündeki en önemli sorunun istihdam sıkıntısını olduğunu Bakan Şahin'e aktaran Dankaz ayrıca;  Özel eğitimde 18.05. 2012 tarihinde yürürlüğe giren Özel eğitim hizmetleri yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonucu 4+4+4 eğitim yapılanması ile İş Eğitim Merkezleri yapısal değişiklik sonucu İş Uygulama Merkezi olduğunu ve son kademe 4 okulu olarak da 23 yaş sınırı getirildiğini ve bu değişiklikle birlikte'' 23 yaş üstü Zihinsel Engelli Bireyler Yaygın Eğitim kapsamına alınarak Halk Eğitim Merkezlerinin açacağı kurslarla eğitimine devam edebilme kararı alındığını Bakan Şahin'e ileterek Halk Eğitim Müdürlüklerine aktarılan 23 yaş üzeri zihinsel engelli birey ve ailelerinin yaşayacağı sorunları da kendisine iletti. Dankaz, Bakan Şahin'den her yıl Ayvalık'ta düzenlenen Özürlüler Şenliğine katılabilmek adına sponsorluk konusunda bazı taleplerde de bulundu.
Zihinsel Özürlüler Federasyonunun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yaptıkları ziyarette Genel Sekreter Songül Malkoç'ta Devrek'te İşkur, Kaymakamlık, Halk Eğitim ve Devrek Engelliler Derneği olarak Devrek'te açmış oldukları engelli kursiyerlerin katıldığı baston yapım kursunda kursiyerlerin el emeği göz nuru akıtarak yaptıkları dünyaca ünlü Devrek'e bastonlarından  Bakan Şahin'e hediye ederken, Başkan Dankaz'da  Müsteşar Yardımcısı Nail Abdulgazi Alataş'a engelli kursiyerlerin yapmış olduğu dünyaca ünlü Devrek bastonlarından takdim etti.
Bakan Fatma Şahin de; Devrek'te engelli kursiyerlerin bir sanat eseri olarak yapmış oldukları dünyaca ünlü Devrek bastonunu bende severek kabul ediyorum. Böyle bir kursa katılarak meslek sahibi olmalarını da çok önemli buluyorum. Buradan Zonguldak'taki tüm engellilerimize ve ailelerine sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Zihinsel Özürlüler Federasyonumuzun bu ziyaretlerinden bende çok mutlu oldum. Başkanımız Aynur hanımın bana aktardığı sorun ve sıkıntılarıyla da yakından ilgileneceğim.  23 yaş konusunu da Müsteşar yardımcıma Milli Eğitim Bakanlığı ile bu konuyu görüşmesi içinde hemen talimatı veriyorum.  Federasyonun bu güzel çalışmalarına bizde bakanlık olarak her türlü desteği vereceğiz ve birlikte engelli ve özürlü kardeşlerimizin sorunlarına çözümler üreteceğiz diye konuştu.
Ziyarette yer alan ve daha önce kendisine de engelli kursiyerlerin yapmış olduğu dünyaca ünlü Devrek bastonlarından hediye edilen Özürlü Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi de el emeği göz nuru akıtarak engellilerin yapmış oldukları bu Devrek bastonlarının Avrupa'da tanıtımının yapılmasına yardımcı olacaklarının sözünü de Zihinsel Özürlüler Federasyonu yetkiliklerine verdi.
Ziyaretten her iki tarafında duymuş oldukları memnuniyeti birbirlerine aktarmasının ardından hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile sone erdi.