Yeni öğretim yılının başlamasının öğrenci ve öğretmenlere başarı getirmesini dileyen Milletvekili Köktürk, AKP'nin eğitim sorunlarının çözümü ile ilgili köklü çözümler getiremediğini vurguladı.

2010-2011 Öğretim yılının başlaması nedeniyle tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyen Zonguldak CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, "Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yeni öğretim yılının sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini diler, onların her zaman yanında olduğumuzu, sorunlarının takipçisi olacağımızı ve çözümlenmesi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu belirtiriz" dedi. Köktürk, her yıl olduğu gibi bu öğretim yılında da sorunların artarak devam ettiğini belirten açıklamasında şunları kaydetti:
"2010-2011 Öğretim yılının tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini dileriz...
Her yıl olduğu gibi bu öğretim yılında da okullarımızın ve öğretmenlerimizin sorunlarının artarak sürdüğünü görmek hepimizi derinden üzmektedir. Hepimizin beklentisi ve dileği; eğitimin temel sorunlarının bir an önce çözülmesi, niteliğinin artması, eğitim emekçilerinin yaşam düzeyinin yükselmesidir.
AKP KÖKLÜ ÇÖZÜMLER GETİREMEDİ
8 yıldır ülkeyi yöneten AKP İktidarı döneminde eğitimin temel sorunlarına köklü çözümler getirilememiştir. Özellikle kalabalık sınıf sayılarını azaltmak, okul, derslik, öğretmen, memur ve hizmetli açığını kapatma yönünde herhangi bir somut adım atılmamış, kütüphane, laboratuar, ders araç gereç eksikliği giderilememiştir. Eğitim sistemimiz İlköğretimden Üniversiteye eleyici sınav sistemine dayandığı için öğrenciler dershanelere yöneltilmişlerdir.Yıllardır söylenti halinde dolaşan sınavda kopya iddiaları bu yıl somut şekilde kamuoyunun gözlerinin önüne serilmiştir. KPSS sınavında soruların birçok kişiye elektronik posta yoluyla gönderildiği saptanmıştır.
NİTELİKLİ EĞİTİM ORTADAN KALKMAKTA
Eğitim alanında özelleştirme son yıllarda bir devlet politikası haline getirilmiştir. Yoksul çocuklarının zorunlu eğitimden, fırsat ve olanak eşitliği içinde nitelikli eğitim almaları giderek ortadan kalkmaktadır... Oysa ilköğretim Anayasa ve yasalarımıza göre parasızdır. Bugün ülkemizde açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veren milyonlarca aile en temel eğitim harcamalarını bile yapamamaktadır. Bu nedenle yoksul çocukların tüm eğitim harcamalarının devlet tarafından karşılanması bir zorunluluk haline gelmiştir.  Eğitim bir kamu işidir ve en temel bir insan hakkıdır. O haktan yeteneği ölçüsünde hiçbir engel olmadan çocuklarımız yararlanırsa ancak geleceğe umutla bakabiliriz. Özgür ve donanımlı insan ancak özgürce görev yapan, ekonomik sıkıntısı olamayan iyi yetişmiş öğretmenlerle olur. Eğitim emekçilerinin ekonomik durumlarının düzeltilmesi için yeterli çalışmalar derhal yapılmalıdır. Eğitim emekçileri ikinci hatta üçüncü iş peşinde koşarak yaşamını sağlamak zorunda bırakılmamalıdır...
KARARLI MÜCADELE VERİYORUZ
Öğretim birliği içinde verilecek Laik ve bilimsel eğitim eğitimimizin temelidir. Partimiz CHP, bugüne kadar her alanda olduğu gibi, eğitim alanında da kararlı mücadelesini vermiş, bundan sonra da verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yeni öğretim yılının sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini diler, onların her zaman yanında olduğumuzu, sorunlarının takipçisi olacağımızı ve çözümlenmesi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu belirtiriz."