Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, içinde bulunduğumuz Vergi Haftası'nın Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının hangi şartlarda görev yaptıklarını ve sorunlarını bir kez daha gündeme getirdiğini söyledi. Fedakar vergi memurlarının sorunları çözülmeden kutlamaların kabul edilmesi mümkün olmadığını ifade eden Bacıoğlu, şunları söyledi;
"2005 yılında Maliye Bakanlığı yapılanmaya gitmiştir. Fakat bu yeni yapılanma bırakın yenilikler getirmeyi eskiye nazaran bir gerilemeye sebep olmuştur. Gelir İdaresi Başkanlığı Maliye Bakanlığından ayrıldıktan sonra yapılan yasa ve yönetmeliklerdeki değişiklikler kurumun yapısında telafisi mümkün olmayan sorunlara yol açmış, personelin moral ve motivasyonu ciddi anlamda bozulmuştur. Maliye Bakanlığı'nda kadroların yüzde 46'sı boştur. Yani 20 bin 454 personel açığı vardır. Gelir İdaresi Başkanlığı kadrolarının yüzde 45'i boştur. Bu da 33.900'kişiye tekamül ediyor. Dolayısı ile her bir çalışan iki kişilik iş yapmak zorundadır.
Kurumda boş kadrolara atama yapılmadığı için çalışanların çalışma koşulları oldukça ağır hale gelmiştir. Mesai kavramı unutulmuş, yoğun çalışma temposundan dolayı sosyal yaşantısı olmayan çalışanların, kişisel ve ailevi sorunları gittikçe artmıştır. Kanunları uygulayan, verginin tahakkuk ve tahsilatını gerçekleştiren yani, devlet bütçesinin her kademesinde katkı sağlayan, bu işin asıl yükünü çeken çalışanların sorunları çözüme kavuşmadığı gibi, gün geçtikçe sorunlar yumak halini almıştır. Çalışanlar mutsuz, moral ve motivasyonları yok denecek kadar azalmış ve çalışma barışı bozulmuştur. Bilgi birikimi ve her türlü donanıma sahip olan Maliye ve Gelir İdaresi çalışanları bütün olumsuz şartlara rağmen vatandaşa hizmetin en iyisini vermeye çalışıyor."
"AĞIR İŞ YÜKÜ, ÜCRET ADALETSİZLİĞİ, HAKSIZLIKLAR VE AYRIMCILIKTAN DOLAYI KUTLAYAMADIK"
"Genel İdare Hizmetleri sınıfında çalışan tüm unvanlara (şoför, güvenlikçi) VHKİ kadrolarının verilmesini ve görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının bir an önce açılmasını, çalışanlar adına vergi haftasında talep ediyoruz.
Hükümetin, Dünyanın en büyük 17'incisi ekonomisi olmakla övündüğü ekonomimiz yüksek orandaki vergiler ve sıcak para ile ayakta durabiliyor. Verginin ülke kalkınmasında önemli bir ivme olduğu hepimiz tarafından bilinmekte, ancak vergi oranlarının yüksek olması ve tabana yayılmamasından kaynaklanan vergi kaçakçılığı özendiriliyor.
Vergi politikaları oluşturulurken, vergi çalışanlarının öneri ve teklifleri alınamıyor. Maliye'de örgütlü Sendika ve Sivil Toplum Kuruluşları yok sayılıyor Maliye çalışanları af uygulamalarının başlatıldığı süreçte, adeta köle muamelesine tabi tutularak, mesai mefhumu tanınmadan çalıştırılıyor. Kurum çalışanlarının ağır iş temposuna, vergi aflarıyla gelen yeni bir iş yükü binmekte, personel mükelleflerle karşı karşıya gelmektedir. Vergi Haftası kapsamında bir dizi etkinlik ve yarışma düzenlenmekte, fakat bu etkinliklerde Maliye çalışanlarının sorunlarına değiniliyor.
Gece-gündüz, hafta sonu demeden bayram tatillerin de dahi çalışarak Devlet hazinesini parayla doldurma görevini yürüten fedakar vergi memurlarının sorunları çözülmeden kutlamaların kabul edilmesi mümkün değildir,1990 Yılından beri kutlanan Vergi Haftası'nı, Maliye çalışanları ağır iş yükü, ücret adaletsizliği, haksızlıklar ve ayrımcılıktan dolayı kutlayamamaktır."