Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali ihsan Köktürk ve CHP İl Örgütü, Genel Maden İşçileri Sendikası’nın 16-17 Nisan tarihlerinde yapılan 9. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkanlığa seçilen Eyüp Alabaş’ı ziyaret etti.
Genel Başkanlığa seçilmesinden dolayı Alabaş’ı kutlayan ve başarılar dileyen Köktürk’ün ziyaretinde CHP İl Başkanı Tümer Peker, CHP Zonguldak Milletvekili adayı Erol Sarıal, Merkez İlçe Başkanı Tarık coşkun, il ve ilçe örgütleri de hazır bulundu.
Zonguldak’ın, AK Parti iktidarına üvey evlat muamelesi gördüğünü söyleyen Ali İhsan Köktürk, “Taşkömürü metalürjik bir kömür olarak ülkemiz için çok önemli bir enerji hammaddesi. Ve dünya piyasasında değeri ise devamlı yükseliştedir. Ülkemiz kullanmadığımız doğal gaza yılda 2.4 milyar dolar öderken, yeraltına gerekli yatırımları yapmamakta ve taşkömürü üretimine gereken önemi vermemektedir. Biz CHP olarak Zonguldak’a ve taşkömürüne bakış açımızı sürekli ortaya koyuyoruz. 25 Mayıs’ta Sn. Kılıçdaroğlu Zonguldak’a geldiğinde bölgemiz ile ilgili projeleri açık açık ortaya koyacaktır” dedi.
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Köktürk’e teşekkür ederek, “Göreve gelmeden önce de sendikamızın Eğitim Sekreteri olarak görev yaptığım için, üstlendiğimiz görevin zorluğunun bilincindeydik. Ekip olarak sorunlarla mücadele etmede kendimize güveniyorduk. Ve maden işçisi de nöbet değişimini gerçekleştirerek bizleri görevlendirdi. Bu kutsal görevimizde, siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri ile dernekleriyle tüm halkıyla kaynaşmış, önceden olduğu gibi barışık bir sendikayı tekrar Zonguldak’a kazandırmak istiyoruz. Ve sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Mücadeleci sendikanın ilk göstergesi olarak da 1 Mayıs’ta Zonguldak’ta geniş katılımlı bir etkinlik düzenliyoruz ve sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Önümüzde 12 Haziran Genel Seçimleri var ve ülkemizin önemli sorunları, sıkıntıları var. Ben sizlere bu seçimlerde başarılar diliyor ve seçildiğinizde hep birlikte bölgemiz ve ülkemiz için mücadele vereceğimize inanıyorum” diye konuştu.