Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği’nin yeni yönetiminin ziyaretinde konuşan Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, muhtarların önce kendi içlerinde daha sonra köylerinde birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını isteyerek, “Sonra da biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Bizim için önemli olan huzurdur” dedi.

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği’nin yeni seçilen yönetimi Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı makamında ziyaret ederek, desteklerinden ötürü teşekkür etti. Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol yaptığı konuşmasında, “Yeni yönetimimizi belirledik, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bölgenin sorunlarının çözümünde üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız” sözleri ile konuştu.

BİRLİK ÇAĞRISI
Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, muhtarla-rın birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini istedi. Muhtarların vatandaşlar ile huzur içerisinde olması gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Çay konuşmasında, “Birlik ve beraberlik içerisinde olduğunuz sürece köyünüzle kaynaştığımız sürece her zaman yanınızda olacağız. Bizim için önemli olan huzurdur. Sorun çıkarmak için değil problemleri sorunları çözmek için varız. Muhtarlarımız da aynı, köyde sorun çıkarmak için değil köydeki sorunları çözmek için seçiliyorlar. Bu verdiydi şu vermediydi gibi şeyleri artık bırakacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde hizmet edeceğiz. 10 ay gibi bir süre içerisinde muhtarlarımız ile çok güzel işler yaptık. Hem muhtarlarımızın hem köylü vatandaşlarımızın desteği ile bu çalışmalar oldu.

DEVLET-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ
Köydes projesi çerçevesinde sabahın erken saatlerinden geç saatlerine kadar köylü yanımızda oldu. Devletin bize verdiği imkanlarla köyümüzün halkımızın imkanlarını birleştirdiğimiz takdirde başarılı oluruz. En son Soğanlıyörük’de su problemi, Abpi Köyü’nün Pempeciler Köyünde 30 hane diğeri 18 hane su problemi vardı, çözülüyor. Ben inanıyorum ki hep birlikte olduğumuz sürece yapamayacağımız bir şey yok. Yaraşlıyörük’teki köprüyü de yapıyoruz, bize 50-60 bin TL’ye mal olacak işi daha ucuza yapıyoruz. Hedefimiz olacak bu hedefimize ulaşacağız. Önce muhtarlarımız birlik ve beraberlik içerisinde sonra köylerinde beraberlik içerisinde olacaklar bizde hizmet için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.” sözleri ile konuştu.