Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak milletvekili aday adayı olmaya hazırlanan  Şerafettin Turpçu, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni (KGD) ziyaret etti. Ziyarette Karaelmas Gazeteciler Derneği yöneticileri ve gazeteciler hazır bulundu. 2011 Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler öncesinde aday adaylığını açıklayacak olan Şerafettin Turpçu Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti.

 

“ÖNEMLİ OLAN CHP İKTİDARI”

Turpçu CHP'yi Zonguldak ve ülke genelinde layık olduğu yerlere getireceklerini ve iktidar yapacaklarını söyledi. CHP milletvekili aday adayı Turpçu, “Ben kendimle ilgili şuna inanıyorum; mütevazı olmaya gerek yok. Sağda ya da solda ismi geçen tüm milletvekili aday adayları ile ilgili, Zonguldak'ın problemlerini, Türkiye'nin sorunlarını çözüm noktasında en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyoruz. Sorunları çözme yeteneğine, bilgi birikimine sahip olduğumuza inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'ni yaşatmak, harekete geçirmek ve adayların belirlenmesiyle ilgili farklı heyecan kazandırmak için yola çıktık. Bu doğrultuda partimizin iktidar olması koşulunda Zonguldak'ın sorunları çözmeye talibiz. Bizler teknik adam olduğumuz için ne biliyorsak, ne yapacaksak onu söyleriz. Sorumlu, işini bilen, görevini bilen insan olarak yolumuza devam edeceğiz. Bizlerin seçilmesinden önce önemli olan CHP'nin iktidar olmasıdır” dedi.

 

DİYALOG EKSİKLİĞİ VURGUSU

Dernek Başkanı Atilla Öksüz ise ziyaretten dolayı teşekkür etti. Öksüz, “Bizler basın olarak kentin sorunlarını, toplumun beklentilerini her zaman olduğu gibi size anlatabiliriz. Arkadaşlarımız zaman zaman gerek haberleriyle, gerek yorumlarıyla bütün siyasetçilerimize sorunları iletiyorlar. Ancak şöyle bir ortak sorunumuz var. Yapılan her haberden, her eleştiriden sonra bir art niyet, gayri ahlaki bir terimleme yoksa da bir alınganlık hissediyoruz. Buda bizi rahatsız ediyor. Medyayla siyasetçi arasında diyalog eksikliği olduğunu görüyoruz. Buraya gelen konuklara yerel anlamda yerel medyayla ilgili ne gibi politikalarınız var diye soruyoruz. Ama bilmiyorlar. AK Parti bu konuda daha donanımlı. Ama maalesef muhalefet partisinin iktidara geldiğinde yerel medyayla ilgili nasıl bir rota izleyeceğini çok fazla bilmiyoruz. İnşallah görev alırsınız, görev aldığınızda bu konuları tekrar konuşuruz. Sizden istediğimiz gazetelerin sayfalarına yansıyan haberleri ciddiye almak. Sizlere de çalışmalarınızda başarılar dilerim” diye konuştu.