Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Almanya'da bulunan Zonguldaklılar Derneği'nin 1 Aralık tarihinde gerçekleştireceği geceye katılmak için gideceği Almanya öncesi makamında basın toplantısı düzenledi.

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğünde meydana gelen üzücü kazada maalesef olduğu gibi sık sık bir arkadaşımızı kaybettik, çok üzgünüz sözleriyle başladığı konuşmasında Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar'a verdiği Ereğli ve Alaplı'nın sorunlarının da içerdiği dosyayı Ankara'da Ulaştırma ve Denizcilik Bakan Yardımcısı Yahya Baş ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya da ilettiğini söyledi.

 

ANKARA'YA GİTTİM

Posbıyık yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Daha önce Ereğli'de yaptığımız basın toplantısında Ereğli'de yatırımların yapılabilmesi amacıyla Erdemir yetkilileri ile yapılan görüşmeleri aktarmıştık. Bu burada kalmamalı özellikle yatırımların müracaat yeri olan Başbakanlık Yatırım Ajansına dosyayı ulaştırmam gerektiğini ve oradaki yetkililerle görüşmem gerektiğine inandığım için Ankara'ya gittim.

 

YAHYA BAŞ: SEN PARTİLER ÜSTÜSÜN

Önceki gün maalesef bir şoför esnafımızı da Kepez yolunda kaybettik yine o güzergahta kazada yaşanan kaza gereği bitkisel hayatta olan bir kızımız var. Kazalar sıklaştı, nedenleri yolların bozuk olması ve bu bölgede çalışmalara Karayolların başlamaması, bu bizleri son derece üzüyor. 28 Kasım 2012 Kasım Çarşamba günü erken saatlerde yola çıktım, Bakan Yardımcısı Yahya Baş'dan randevu talebinde bulundum. Randevumuzu kabul ettiler ve makamında kendilerini ziyaret ettim. Kepez yolunda bir kaza olduğunu ve can yandığını söyledim, yolların çok kötü olduğunu ilettim. Sizinle beni görüştürmediler dedim. Bana kendini tanıtma seni tanıyoruz sen partiler üstü bir belediye başkanısın, seni A'dan Z'ye kadar tanıyorum dedi.

 

PROGRAMI İL BAŞKANI YAPMIŞ

'Ben planlı gelmedim oraya rapor için falan basında okuyorum. Beni tersanelerin orada karşıladılar. Tersaneler bölgesine gittik oraları da gördük. Sana uğrardım ama İl Başkanı öyle bir program yapmış' sözlerini söyledi Sayın Baş. Projelerle gittik Gülüç-Kepez arasında belediyenin yeraltında herhangi bir engeli olmadığını Karayolu Bölge Müdürünün bu konuda yalan söylediğini belirttim. Yazıları kendisine gösterdim, 4 ay evvel bana yazı gönderdiler neyi kaldırmamız gerektiğini bilmiyoruz bizde cevap yazdık ekip gönderin biz boruları kaldırırız gösterin dedik. 4 Aydır bekliyoruz 2 tane mühendis dahi göndermiyorlar bize bu boruların kaldırılması için dedik.

 

PROJEYİ AÇTIK

Tabiî ki projeyi de açtık, Devrek yol ayrımı Kepez'e kadar hepsini gösterdik alt yapılarına kadar. Hiçbir engelimiz yok buna rağmen bir boruyu çekmemiz lazımsa ilgilisi gelsin boruyu kaldıralım, Ereğli Belediyesi'ni bahane etmesinler dedik. Tersaneler bölgesinde en icra teferruatına kadar anlattım. Bu dosyanın hepsini kendisine verdik.

 

DEVREK YOL KAVŞAĞINA KÖPRÜ

Bana Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Devrek yol kavşağına yapılması dönüşülen ve projesi hazırlanan Erdemir kavşak ihalesinin 20.12.2012 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi. Kavşak projesi 247 metre 20 metre eninde olacağı belirtildi, hazırlıklara başlayacaklarını ve Kepez-Gülüç arasındaki yolun yapılabilmesi için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

 

EREĞLİ-DEVREK YOLU

Ereğli-Devrek yolunu konuşunca o Ereğli-Devrek kavşağını anlamış. Tüm ayrıntıları ile kendisine anlattık. İnanılmaz bir görüşme oldu kendisi ile yaptığımız. Ereğli'nin biraz daha berbat olduğunu Zonguldak'ın yollarının çok bozuk olduğunu bana anlattılar. Ereğli'ye geldiğinde beni ziyarete geleceklerini söylediler.

 

BAŞBAKANIN MÜSTEŞARINA GİTTİM

Oradan sonra Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'yı aradık, randevu talebinde bulunduk. Aradılar beni sekreteri, Başbakanla beraber olduğunu Halil Posbıyık ile mutlaka görüşeceğini ilettiler ve öğleden sonraya randevu verdiler. Oturduk konuştuk kendisi çok mutlu oldu. Ereğli'nin eski günlerini hatırladığını söyledi, onların akrabaları bizim evimizde kiracıları idi.

 

EREĞLİ'NİN SIKINTILARINI ANLATTIM

İnanılmaz bir nostalji yaptık. 'Fırsat bulup gelip sahilde yürüyüş yapmak istiyorum' dedi. Ereğli'ye Ereğli'nin sorunlarını, sıkıntıları anlattım. Erdemir'e verdiğim raporu anlattım. Ereğli'de istihdam ve yatırım sıkıntısı var, Erdemir kuruldu ama yan sanayisi yok dedim. Erdemir yetkililerinden de talepte bulundum Başbakanlık Yatırım Ajansı var bütün yatırımlar oradan geliyor, bu konuda bize yardımcı olun dedim. Dosyayı aldı yüzeysel bir baktı bu Başbakanlık Yatırım Ajansındaki yetkililere vereceğini, özel olarak ilgileneceğini söyledi.