AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Cumartesi ve Pazar günü Zonguldak’ı ziyaret edecek Bakanların, programı ile ilgili dün parti binasında bir basın açıklaması yaptı. Başkan Uçar, Zonguldak’ı çok yakından ilgilendiren bakanları getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Uçar, amaçlarının bakanları şehrimize getirip, sorunları yerinde görüp, bunlara çözüm üretmelerini sağlamak olduğunu belirterek şöyle konuştu;

 

“SANAYİMİZİ BÜYÜTEREK İSTİHDAMI GENİŞLETECEĞİZ”

 

“Bu hafta sonu Ticaret ve Sanayi Bakanımız Nihat Ergün ve Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım şehrimizi ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulunacaklar. Her ikisinin de önemli bakanlık olduğuna inanıyoruz. Ticaret ve Sanayi Bakanımızın özellikle şehrimizde müteşebbislerin ve yatırımcıların sorunları ve sıkıntıları ile yakından ilgilenerek çözümleri ve projelerini hayata geçirmeleri konusunda sanayicilerimizle bir toplantı yapacağız. Sayın Bakanımız erken saatlerde gelecek ve akşam geç saatlere kadar hem Zonguldak’ta, hem Ereğli’de bir takım incelemelerde bulunacaklar. Ereğli bölgemizin, tersaneler bölgemizin, organize sanayimizin ve Çaycuma bölgesindeki organize sanayi bölgemizin yatırımcılar adına önünün açılması için yapılacak olan toplantı ve incelemelerin çok önemli olacağına inanıyoruz. Zonguldak’ımızın istihdam alanlarının çeşitlendirilmesi konusunda bir takım girişimlerde bulunduk. Sayın Bakanımıza da bu konuyu ileteceğiz. Zonguldak’ın madenciliğin dışında sanayimizin büyütülerek istihdam alanlarımızın genişletilmesi konusunda özel bir çaba sarf edeceğiz. Bu nasıl olacak? Filyos Vadisi Projesi’nin hayata geçirilmesi ve mevcut sanayi sektörlerimizin canlandırılması ve ayağa kaldırılmasıyla gerçekleştireceğiz.”

Uçar, Pazar günü de Zonguldak’ı çok yakından ilgilendiren ulaştırma konusu ile ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın geleceğini belirterek şöyle konuştu;

 

“ULAŞIM SORUNLARINI YAKINDAN GÖRSÜN İSTEDİK”

 

“Hem Ankara girişimizde, hem de Ereğli bölgesinde yol çalışmaları var. İhaleleri yapıldı, yüklenici firmalar çok yoğun çalışıyor. Bizim amacımız hem Ereğli bölgemizden, hem Zonguldak’ta başlatılmış olan hizmetlerin yılsonuna kadar bitirilmesini istiyoruz. Projelerin tamamı bitmese bile başlanan yerlerin bitirilmesini istiyoruz. Bakanımızın şehrimize gelip incelemeler yapması için sürekli görüşmeler yaptık. Ayrıca Kozlu bölgemizde yaptığımız Balıkçı Barınağı’nın açılışını gerçekleştireceğiz. Sayın Bakanımızın sahil yolundan getirterek o bölgedeki ulaşım sorunlarını görmesini istedik. Eksiklerimizi ve taleplerimizi Sayın Bakanımıza bildireceğiz. Zonguldak’taki hem ulaşımda her sanayi sektöründeki tüm yatırımları mercek altına almış olacağız. Bakanlarımıza Zonguldak’a biraz daha cömert davranmaları ve ödeneklerin fazlalaştırılması konusunda taleplerimiz olacak. İki günlük zaman zarfının Zonguldak için çok önemli olacağını düşünüyoruz.”

İl Başkanı Hamdi Uçar, 12 Eylül’de yapılacak olan anayasa referandumuna hazır olduklarını belirtti. Uçar, referandum konusunda muhalefet partilerini eleştirerek şunları söyledi;

 

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ İSTEMEDİLER, MECLİSE GELMEDİLER”

 

“Referanduma maddelerin oylamasından referanduma gidilecek ortamdan itibaren biz hazırlıklarımıza başladık. Anayasa Mahkemesi’ne gitmesi, Anayasa Mahkemesi’nin böyle bir karar vermesi, bu gibi yorumları yapmak bize düşmez. Hukukçu arkadaşlarımız ve Genel Merkezdeki arkadaşlarımız bir değerlendirme yapacaktır. Ama daha çok demokrasi için, daha çok açılım için, daha çok insan hak ve özgürlüğü için yapılan bir çalışmadır. Özellikle muhalefet partilerinin, bırak referanduma gidilmemesi konusunda mücadele etmesini, anayasa değişikliğinin bile olmasını istemediler meclise gelmediler. Siz bunun doğru olmadığına inanıyorsanız, mecliste çıkarsınız bunun aksini iddia edersiniz. Gidersiniz vatandaşa dersiniz ki; ‘Bu yanlıştır, buna hayır deyin’. Burada amaçları; ‘üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek’. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karara binaen biz de referandumda vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Referanduma teşkilat olarak hazırız.”

 

KESİNLEŞEN PROGRAM

 

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün’ün bugünkü ziyaret programı şöyle: Saat 10.30’da Çaycuma OSB ziyareti, saat 12.00’de Valilik ziyareti, saat 12.30’da Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti, saat 13.00’de AKP İl Başkanlığı ziyareti, saat 15.30’da Ereğli OSB ziyareti, saat 16.30’da sanayici ve işadamları ile toplantı (Yer: Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu)

Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın yarınki ziyaret programı ise şöyle: Saat 14.15’de Valilik ziyareti, saat 15.00’de Kozlu Balıkçı Barınağı açılış törenine katılım, saat 16.45’de Ereğli ve Alaplı yolunda inceleme, 18.45’de AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret.