Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Küçük, balıkçılara ve hava yolu taşımacılığında verilen indirimli mazotun ticari araçlar için de uygulanmasını istedi. Kdz.Ereğli'de D4 yetki belgesi konusunda üyelerin mağdur duruma düşürüldüğünü de belirten Küçük, bozuk yolların da tamirini istedi.

Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Ahmet Küçük, son akaryakıt zamlarının ardından bazı köylerde yolcu taşımacılığına zam yapıldığını yine D4 yetki belgesi konusunda sıkıntılar yaşandığını söyledi, bozuk yol güzergahlarının bakımını istedi. Küçük, balıkçılara ve hava yolu taşımacılığına indirimli mazot verildiğini ticari araçların bu kapsama dahil edil-mediğini belirterek başladığı açıklamasında şunları söyledi:

AKARYAKITA ZAM GELDİ
Son zamanlarda akaryakıta bir sürü zam geldi, mazot 4 TL'yi geçti bazı köy arabaları kurtarmadığı için zamlı tarife istiyor. Bizde akaryakıt ve lastiğe gelen zamlar kadar makul bir zam yapıyoruz. Şehir içerisinde herhangi bir zam talebi yoktur, şuan iti-bariyle de zam yapılmayacaktır. Zamlar konusunda olduğu kadar Türkiye'de olduğu gibi Kdz.Ereğli'de de ticari araç sahipleri mağdur durumdadır. Balıkçılara indirimli mazot verilmektedir, hava yolları şirketlerine indirimli akaryakıt verilmektedir ama ticari araç sahiplerine verilmemektedir. Ticari araçlara indirimli yakıt verilebilir. Hava yoluna binenler ucuz biniyor karayoluna binenler pahalıya gidiyor.

D4 YETKİ BELGESİ SORUNU
D4 Yetki belgeleri konusunda üyelerimiz mağdur durumdadır. Hiçbir zorluğu olmamasına rağmen üyelerimiz yetki belgesini 2011 yılında 890 TL'ye almaktaydı 2012 yılında bin 569 TL'ye çıkarıldı,, yılbaşından sonra almayanlara da cezai işlem yapılacaktır. Geçtiğimiz günlerde Milletvekilimiz Ercan Candan ile görüştük. Biz daha önce Sanayi Bakanlığına bağlıydık şimdi Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlandık. Bakanımızdan Milletvekilimiz randevu alacak bir heyet ile birlikte kendisi ile görüşeceğiz sorunlarımızı anlatacağız, üyelerimizin mağduriyetinin giderilmesini isteyeceğiz.

YOLLARIN DURUMU
Yollar ile ilgili ise kıştan yeni çıktık, sert bir kış oldu bu yüzden yollarda da ciddi problemler yaşattı. Kdz.Ereğli Potbaşı güzergahından Kepez yolu güzergahına kadar ki yol güzergahının durumu zaten ortada. Yine köy yollarımızda da ciddi sorunlar var asfalt sezonu başlamadı ama en kısa zamanda bu sorunun çözümü için yetkililerin hassasiyetini bekliyoruz. Gerek üyelerimiz olsun gerek vatandaşlarımız olsun bozuk yollardan ötürü ciddi sıkıntılar çekmektedir.