Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'ı ziyaret ederek, görüşülmeye başlanacak olan intibak yasası ile ilgili eksiklerin giderilmesi için bir dosya teslim etti. Zonguldak'ta 140 bin emekli olduğunu belirten Sarıoğlu, dosyanın Zonguldak milletvekillerine ulaştırılmasını istedi. Sarıoğlu, Bizler Zonguldak'ta 140 bin emekliler adına Türkiye Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği olarak yıllarca yeraltında çalışmış memlekete hizmet etmiş, hizmet ederken devletine, milletine, bayrağına saygılı olmuş, hiçbir zaman isyan etmemiş, memleketi için uzun zaman mücadele vermiş, ciğerlerinde kömür tozu, taş tozu olan emeklilerimiz adına sizleri ziyaret ettik.
Biz yıllardır genel başkanımız öncülüğünde Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ilgili bakanlarla Zonguldak'taki milletvekili arkadaşlarla sürekli görüşüyoruz. Başta Cumhurbaşkanı ve ülkeyi idare edenler emekli ağabeylerime çok sıcak bakmaktadırlar. Yıllardır intibak diye diye emekli arkadaşlarımız da merak içinde kaldı. Ülkeyi yönetenler de bizim sıkıştırmalarımızla yoruldu. Biz ülkeyi idare edenlere, genel başkan aracılığıyla bu taleplerimizi sunduk. Salı günü alt komisyonda bu yasa görüşülecek. Bizim aldığımız karar gereği bütün şube başkanları herkes kendi bölgesindeki milletvekilleriyle bir kez daha görüşüp, yöneticilerle görüşüp taleplerin bir kez daha iletilmesi alt komisyonda görüşülürken,  Zonguldak'ta ki 140 bin emekli adına Zonguldak'tan parlamentoya giden vekillerimizin canla başla çalışacağına inanıyor ve bu taleplerimizi milletvekillerimize iletmenizi talep diyoruz dedi.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar da, dosyayı milletvekillerine ulaştıracaklarını belirterek, Türkiye'nin gündeminde olan intibak yasası ile ilgili Türkiye işçi emeklileri heyetinin fikirlerini görülerini ifade eden dosyayı aldım. Vekillere ileteceğim.
Ayrıca, intibak yasası bugünün konusu değil. Uzun zamandır emeklilerimizin sıkıntılarının giderilmesi adına önemli gündem maddelerinden bir tanesi.
Genel seçimlerde vekillerimizin birinci önceliği intibak yasasıydı. Bugün komisyonlara gelmesi verilmiş olan sözlerin yerine getirilmesi adına önemli bir konu diye düşünüyorum. Kim ne kadar zaman alabilir ne kadar artış olabilir buna değinmek istemiyorum.
Ama emeklilerimizin mağduriyetinin giderilmesi adına önemli bir konu olduğunu düşünüyorum diye konuştu.