Zonguldak CHP Milletvekili Ali Koçal, yaptığı yazılı açıklama ile 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Koçal, "Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu, demokrasiyi ve Cumhuriyet kazanımlarını iyice özümsemiş, laik ve çağdaş eğitimi ayakta tutma mücadelesi veren eğitim emekçilerimizin "Grevli, Toplu Sözleşmeli Sendika Hakkı"na kavuşmaları kaçınılmazdır. Bu mücadelede CHP üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilincindedir" dedi.
Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
"Tüm öğretmen arkadaşlarımın "Öğretmenler Günü"nü kutluyorum.
Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, eğitime katkı veren, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum. Bu onurlu görevi sürdüren öğretmenlerimize sağlık ve başarılar diliyorum.
Çağdaş ve uygar toplumların rehberi, eğitimin temel taşları olan öğretmenlerimizin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümlendiği bir Türkiye hepimizin özlemidir. Atatürk devrimlerinin yılmaz savunucusu, demokrasiyi ve Cumhuriyet kazanımlarını iyice özümsemiş, laik ve çağdaş eğitimi ayakta tutma mücadelesi veren eğitim emekçilerimizin "Grevli, Toplu Sözleşmeli Sendika Hakkı"na kavuşmaları kaçınılmazdır. Bu mücadelede CHP üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilincindedir.
Bu dönemde emekli olan arkadaşlarımıza sağlık ve esenlikler, yeni göreve başlayanlara başarılar diliyorum. Ülkemizin ve geleceğimizin sahibi ve mimarı olan sevgili öğretmenlerimizin senede bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğine inanıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."