MHP Zonguldak milletvekili adayı İlhami Yılmaz köylerde susuzluğun had safhada olduğunu belirterek KÖYDES Projelerini eleştirdi, iktidar partisine tepki gösterdi.

MHP Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı İlhami Yılmaz ve 2. sıra milletvekili adayı Oguz Turhan, Kozlu beldesine bağlı Olukyanı köyünde vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlar İlhami Yılmaz'a büyük ilgi gösterirken Yılmaz, gösterilen ilgiden memnun kaldı. MHP'nin iktidara geldiği zaman yapılacak olan projelerden bahseden Yılmaz, iktidarın ülkeyi 9 yıldır kötü yönettiğini kaydetti. Yılmaz, “Bu ülkede kardeşliklerin bozulmaya çalışıldığı ortamda, kardeşliğin ayaklar altına geldiği ortamda yeniden Anadolu'nun Fethi gibi bir mücadelenin içindeyiz. Yeniden Anadolu'nun Fethi'nde her şeyden önce biz kardeşliğimizi tesis etmek durumundayız” dedi. KÖYDES projesini de eleştiren Yılmaz, köylerde su olmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

AHKAM KESTİKLERİ PROJE KÖYDES
“Ahkam kestikleri bir proje vardı KÖYDES diye. Ama gördüm ki, o lafı güz alp bir hareketmiş. Eğer KÖYDES projesinin sonucunda buralar bu hale geldiyse demek ki bundan önce hiçbir şey yokmuş. Ben MHP'nin 4 yıl Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde parti müfettişliğini yaptım. Bütün her yere gittim. Bizim Batı Bölgesi'ndeki gibi rezalet görmedim. Ama burada bir de susuzluk var. Yani köylerde susuzluk hat safhada. Benim ve dışarıdan gelen bir insanın açık bir şekilde göreceği bir şey bu. KÖYDES ile ilgili 'köylere şunu' yaptık diyen onu benim külahıma anlatsınlar. Bütün iktidar partisinin milletvekili adayları çıksınlar televizyon denen bir şey var karşılıklı konuşalım. Amerika'dan gelen mi burayı daha iyi biliyor yaksa Karabük'ten gelen mi burayı daha iyi biliyor? Bunu görsünler. 'Ben büyük Zonguldak'ın çocuğuyum' diyerek yola çıktım. Ben doğduğum zaman Zonguldaklıydım.”

HERKESİN PAYI VAR
Emeklilere de her yıl bir maaş ikramiye vereceklerini kaydeden Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı:
“Bugün emekliler sosyal yardım kuruluşu gibi çalışıyor. Her emekli bugün çocuğuna bakıyor, gelinine bakıyor, torununa bakıyor. Çünkü bugün her evde en az bir işsiz var. Bunlar belli bir yaşa gelince evleniyor, çoluk çocuğa karışıyor ve bunlara da bakmak durumunda kalıyor. Bunların hayat standardını yükseltmek gerekiyor. İntibak yasasının bir an evvel çıkarılıp, maaşların yükseltilmesi ve refah payı verilmeli. Maden Türkiye büyüyorsa bu büyümeden pay almalıyız. Bu büyümede herkesin payı var. Eylül ayında 'kışa hazırlık adı altında' bir maaş ikramiye verilecek. Buda kanunla çıkarılıp, sonradan değiştirilmemesi için şekillenmesi sağlanacak.”