Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamasında Başta maden işçileri ve MTA işçileri olmak üzere tüm emekçilerimizin, değerli halkımızın Yeni Yılını kutluyoruz dedi.
Alabaş'ın yazılı açıklamasında, Bir yılı daha geride bırakıyor, yeni bir yıla girmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
2012 yılını; Stratejik enerji kaynaklarını paylaşmayı amaçlayan güç çatışmalarıyla, bölgemizdeki birçok ülkenin siyasal rejimlerinin yeniden şekillenmesiyle, küresel kriz tehditleriyle tamamlıyoruz.
2012 yılında Genel Maden İşçileri Sendikası olarak Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) işçi alınması amacıyla başlattığımız çalışmaların 2013 yılı başında olumlu sonuçlanabilmesi için aralıksız çalışmaya devam ediyoruz.
 Maden işçisinden, MTA işçisinden, Zonguldak ve bölge insanından aldığımız güce inanarak, umudumuzu canlı tutarak verdiğimiz mücadele yolunda yorulmadan ilerleyeceğiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle, TTK'da, MTA'da, Hema'da ve Star'da çalışan kardeşlerimizin, emekçilerin ve tüm halkımızın Yeni Yılını kutluyor, barışın, huzurun ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünyada yaşamak umuduyla, 2013 yılının başarı, sağlık, mutluluk getirmesini diliyoruz dedi.