Zonguldak'ta 5 yıldır ilköğretim ve liselerde gençlere yönelik seminerler düzenleyen polis, iyi eğitilen çocukların suça bulaşmayacağını belirtiyor.
İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından 5 yıldır sürdürülen Güvenli Okul Güvenli Eğitim ve Çocuk Polisi Semineri, Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi.
Seminere konuşmacı olarak katılan 20 yıllık polis memuru Turan Semiz (42), toplumda çocukların cep telefonu, medya ve sosyal paylaşım siteleri yoğunluklu internet unsurlarından dolayı suça eğilimli hale geldiklerini söyledi. Bir baba olarak yaptığı gözlemlerde, 3 unsurun çocuk ve gençleri suça ittiğini savunan Semiz; dizilerde silah, şiddet, ihanet ve aşk oyunlarının liselileri çok etkilediğini dikkat çekti. 

Semiz, Bu üç unsur cep telefonu, medya ve facebook gibi internet adreslerinin yaygınlığıdır. Medyadaki dizilerde silah kullanımı, ihanet, aşk konuları sizleri çok etkiliyor. Sizde kahramanlık oluşturuyor. Dizideki bir oyuncunun saç modelini beğenen kız öğrencimiz ertesi gün okula aynı saç modelini yaptırıp gelebiliyor. Ayrıca, sosyal medya denilen facebook gibi sitelerde de sizin koyduğunuz basit bir fotoğraf, art niyetli kişilerce kullanılıyor. dedi.
Polis memuru Semiz, Benim gözümde suçlu çocuk yoktur, suça itilen çocuk vardır. Eğer siz çocuğa güzel bir eğitim verirseniz hiçbir suça bulaşmaz. Dolayısıyla sizlerin bu konulara daha da fazla dikkat ederek suça bulaşmamanızı istiyoruz. şeklinde konuştu.

POLİSLERDEN VELİLERE DE SEMİNER
Çocuk Şubesi Müdür Vekili Okan Çakıroğlu öncülüğünde yürütülen okullardaki öğrenci seminerlerine aralıksız devam etiklerini anlatan Semiz, şunları söyledi: "Birinci dönem liseler, ikinci dönem de ilköğretim okullarına giderek, 4 saat boyunca öğrencilere suça bulaşmasınlar diye eğitim veriyoruz. Bu programları sadece öğrencilere değil, velilere de veriyoruz. Bu seminerlerin çok etkili olduğunu polis olarak görüyoruz.
Zonguldak Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Burhan Koyu da polisin gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti.