Yıllardır verilen sözlere rağmen bitirilemeyen Kandilli-Ereğli arasındaki yol güzergahının tamamlanabilmesi için Zonguldak Valisi Erdal Ata'nın Kandilli halkına verdiği, "En geç 31 Aralık'a kadar bitirilerek ulaşıma açılacak" sözünün sözde kalmamasını isteyen CHP Ereğli İl Genel Meclis Üyeleri Ali Tarakçı, Kenan Gündoğdu ve Yılmaz Efe yaptıkları ortak açıklama ile bölge halkının yol konusunda yaşadığı sıkıntıya dikkati çekerek sorunun takipçisi olacaklarını belirttiler.

Ortak açıklamada, "Valimizin hizmetlerin bitirilmesinde konusunda gösterdiği hassasiyeti bilmekteyiz. Yolun, standartlara uygun olarak bitirilmesinin ve trafiğe açılmasının sonuna kadar  takipçisi olacağız. Ayrıca Buruncuk yolu kaplama olarak artık kullanılamaz hale gelmiştir. Bu bölge Uzun Mehmet'in taş kömürünü ilk bulduğu bölgedir. Zonguldak'ın Zonguldak olmasını sağlayan yerdir" denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli?li İl Genel Meclisi üyeleri Ali Tarakçı, Kenan Gündoğdu, Yılmaz Efe yaptıkları ortak yazılı açıklama ile yapımı yılan hikayesine dönen, yaklaşık Açılışını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin önceki başkanı Köksal Toptan ve Zonguldak Milletvekillerinin yaptığı yol çalışmalarının yaklaşık 2.5 yıldır bitirilememesi ve belde halkının mevcut yola mahkum edilmesi kamuoyunun büyük tepkisini çekiyordu. Kış ayına girilmesi yol güzergahındaki buzlanma ve yol çökmeleri facialara adeta davetiye çıkarırken konuya CHP'li Ereğli İl Genel Meclis Üyeleri el attı.
Zonguldak Valisi Erdal Ata geçtiğimiz günlerde yol güzergahına Milletvekili Fazlı Erdoğan ile birlikte giderek sorunun çözümü konusunda, "Ben söz veriyorum" demişti. Yol güzergahında Özel İdareye ait araçların çalıştığı da öğrenilirken CHP'li İl Genel Meclis Üyeleri Tarakçı, Gündoğdu ve Efe, Buruncuk yolunun da içler acısı halini gözler önüne serdi.

TARİH 31 ARALIK
Karadeniz Ereğli'nin sanayi şehri olarak var olmasında ve taş kömürünün ilk bulunduğu yer olarak tarihsel anlamı ile ülkemizde apayrı bir yere sahip olan Kandilli'nin Ereğli ile sorunsuz olarak bağlantısını sağlayacak ve  kışın bir kabus halini alan yolunun bitirilmesi  için Zonguldak Valisi Erdal Ata bir tarih  gösterdiği belirtilerek başlanan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi. "En geç 31 Aralık 2009 yılında bitirilerek ulaşıma açılacağını bildirdi. Ancak, yaptığımız gözlemlerde, yolun, açma olarak ve  stabilize  şekilde  bitirilmekle birlikte, ulaşımın sağlanması açısından bitirilmekten son derece u-zak bir durumda olduğunu tespit ettik. Valiler, bir şehrin en büyük mülki amiridir. Hükümetin ve daha da ötesinde "devletin" oradaki temsilcisi, eli, kolu, gözü kısacası 5 duyu organıdır. Halka verdiği sözler halkın nazarında kesindir. Ancak, kar yağdığı zaman geçit vermeyen Keşkek yokuşu, normal zamanlarda bile bir aracın yola zor sığdığı Keşkek Köyü-Balı Mahallesi virajlarına alternatif olarak yapılan ve Vali Erdal Ata tarafından  yol inşaatı üzerinde ve tüm Kandilli ve civar yerleşim yerleri halkı huzurunda, söz konusu yolun 2009 yılı sonunda bitirilerek, ulaşıma açılacağına dair verilen söz ne yazık ki "sözde" kalacak görünmektedir. 14 gün sonra 2009 yılı bitecek.

VALİNİN HASSASİYETİNİ YAKINDAN BİLİYORUZ
İl Genel Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak Valimizin hizmetlerin bitirilmesinde konusunda gösterdiği hassasiyeti bilmekteyiz. Ancak, hem Ereğlili olarak hem de seçilmişler olarak Vali'den verdiği sözü tutmasını beklemekteyiz. Söz konusu yolun, standartlara uygun olarak bitirilmesinin ve trafiğe açılmasının sonuna kadar  takipçisi olacağız. Diğer yandan, ayrıntıları açıkladığımız yolun hemen üst tarafında bulunan ve trafiğe açılmasında iş adamı İrfan Erdem'in büyük emeği bulunan Buruncuk yolu kaplama olarak artık kullanılamaz hale gelmiştir.

HALK MAĞDUR
İl Özel İdaresi'nin Ereğli'de görev yapan   şantiye şefi, arkadaşımız,  söz konusu yolun, en azından bu kış mevsiminde kullanıma elverişli olacak şekilde Köseağzı olarak bilinen yere kadar bakımının yapılacağı konusunda söz vermiş ve refakatimizle birlikte söz konusu yolda incelemeler yapmışken, dağ malzemesi olarak belirtilen toprak ve taştan ibaret bulunan malzeme dahi bu yola dökülmemiş, Buruncuk halkı bir kış daha mağdur bırakılmış durumdadır. Söz konusu bölgeye tarihi bir sorumluluğumuz ve vefa borcumuz bulunmaktadır. Burası, Uzun Mehmet'in taş kömürünü ilk bulduğu bölgedir. Zonguldak'ın Zonguldak olmasını sağlayan yerdir. Boynu bükük, ilgisiz bırakılmıştır. "Yapıcı Muhalefet"  ilkesi ile Valimizi, Ereğli milletvekili Fazlı Erdoğan'ı burayı sahipsiz bırakmamaya, Buruncuk halkı'nı sahipsiz bırakmamaya davet etmekte, gerekli çalışmaların yapılıp yapılmadığını yakından takip ederek kamuoyunu aydınlatacağımızı açıklamaktayız.

?Kandilli yoluna ağırlık verdik?

AKP İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Kandilli yol güzergahının tamamlanabilmesi için tüm ağırlığı bu noktaya verdiklerini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde AKP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatında düzenlenen toplantıda konuşan Terzi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Hizmet yolculuğunda yola devam ettiklerini belirten Terzi, yeni çıkartılan yerel yönetimler yasası ile ilçelerdeki il genel meclisi üyelerinin sorunları yetkililere daha kısa sürede iletebildiğine dikkati çekti. Ankara'daki meclis yapısının İl'lerde uygulandığını belirten Terzi, muhtarlara da hitaben, "Sıkıntıları il genel meclisi üyelerine iletin" demişti. Terzi, Kandilli yolu ile ilgili ise şu bilgileri verdi, "Kandilli yol güzergahındaki çalışmalarımız devam ediyor. Şuan bizim orada 2 katomuz 1 dozerimiz ve delici aracımız bulunuyor. Yol açma ile ilgili diğer noktalardaki bütün işlemimizi durdurduk, Kandilli yolu önemli olduğu için buraya ağırlık verdik. Belirli bir mesafe alındı, şuanda dere ile ilgili de genelden de katkı almak suretiyle çözmeye çalışacağız"