Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk, yaptığı basın açıklamasında, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) duble yol çalışmalarını eleştirdi.
CHP'li Köktürk, AKP'li milletvekillerinin, kürsülerde ve seçim meydanlarında Zonguldak adına verilen sözlerin tutulmadığını eleştirerek, AKP'li Bakanların sözlerini tutmaya davet etti. Köktürk, AKP tarafından Meclis kürsüsünden de, seçim meydanlarından da verilen sözler çok çabuk unutuluyor. AKP'li bakanları sözlerini tutmaya davet ediyoruz. Hepimizin bildiği gibi, AKP iktidarı deprem vergilerini duble yollara harcamıştır. Ancak, yasaya aykırı olarak, deprem vergilerinin de kullanıldığı duble yollardan, Zonguldak maalesef hak ettiği payı alamamaktadır. Geçtiğimiz günlerde dile getirdiğimiz üzere, Devrek-Yeniçağa arası karayolu köstebek tarlasına dönmüş, Zonguldak'a yolu düşenini pişman eden bir konuma gelmiştir. Zonguldak'ın yol konusundaki üvey evlat muamelesinin diğer bir örneğini, Ereğli-Devrek Karayolu oluşturmaktadır dedi.
BİR ARPA BOYU YOL ALINMADI
Ereğli-Devrek karayolu yapımı için CHP'li milletvekili tarafından dönemin İl Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen'e yönelttiği bir soru üzerine yolun tamamını hizmete açmayı planladıklarını yanıtını aldıklarını belirten Köktürk, AKP'li Bakanın verdiği bu sözün üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen sadece 9 kilometre yolun ele alındığının altını çizdi. Köktürk şöyle konuştu;
AKP iktidarının İl Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen kendisine milletvekilimizce sorulan bir soruya; 'Bizim, iktidar kanadındaki kendi milletvekillerimiz de sık sık bu projeyi takip ediyor, sizler de takip ediyorsunuz, elbirliğiyle... Biz de sizleri sevindirmek için, buna, pür emanet olarak başladık, bu yolun 35 kilometrelik kısmına başladık. Bu yolu bitirmek için bütün gücümle uğraşacağım. Ben, Zonguldaklılara, Zonguldak milletvekillerine söz verdim. Valilikle de görüştük; 35 kilometrelik kısmı, programda olmadığı halde, kamunun imkânlarıyla.35 kilometre üzerinde çalışmalarımız tamamlanacak. Hatta, benim niyetim, eğer imkânlarımızda bir problem olmazsa, bu yolun tamamını hizmete açmayı planlıyoruz; çalışmalarımız öyle. Arkadaşlarımın o konuda rahat olmalarını istiyorum' şeklinde yanıtlamıştır.
AKP'li Bakanın verdiği bu sözün üzerinden tam 9 yıl geçmesine karşın, 9 yılda sadece 9 kilometre yol ele alınmıştır. Yani yıla bölersek, her yıl 1 kilometre.
Böylece, Devrek-Ereğli karayolunda ancak, bir arpa boyu yol alınabilmiştir. Yapılması gereken 48 kilometrelik yolun, 2012 yılında hala 4 kilometrelik kısmının yapılabilmesi için ihale çalışmalarının sürdürüldüğü bugünkü Sayın Bakanca ifade edilmiştir. 9 yıl önce verilen söze karşın, 2012 yılında, 48 kilometrelik yolun sadece 4 kilometrelik bölümünün yapılmaya çalışıldığı AKP'nin verdiği sözlerin samimiyetsizliğini açıkça göstermektedir.