Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün ve Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Yaman ile birlikte, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'ı ziyaret ederek, Türk Metal Sendikası'nın Erdemir ile yapacağı 24. dönem toplu sözleşme görüşmeleri için Bakanlık'tan yetki almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Türk Metal Sendikası'nın bölgenin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna işaret ederek, Türk Metal Sendikası'nın Erdemir işvereni ile yapacağı 24. dönem toplu sözleşme görüşmeleri öncesi yetki belgesini alması, sadece Erdemir çalışanları için değil bölgemiz ekonomisi için de önem taşımaktadır. Şimdiden, yapılacak sözleşmenin bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Erdemir, bölgemiz iş sektörünün lokomotif kuruluşlarından biridir. Alaplı ilçemizin nüfusunun da önemli bir bölümü Erdemir çalışanı veya emeklisidir. Dolayısıyla, sadece Ereğli için değil Alaplı için de Erdemir, ayrı bir öneme sahiptir. Dün olduğu gibi bugün de Erdemir, bir dünya şirketi konumunda ise bunda kuşkusuz en büyük emek sahiplerinden biri çalışanlarıdır. Onlar, sadece kendi şirketlerinin büyümesine değil, bölgemiz ekonomisine de büyük bir katkıda bulunmaktadırlar dedi.
Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve beraberindeki heyete teşekkür etti.