Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Salih Alemdar, siyasi iktidarın sözleşmelilere verdiği sözlerin yerine getirilmemesi, MEB, üniversite ve Yurt-Kur çalışanlarının, ekonomik, sosyal ve özlük hakları için 13 Mart 2010 tarihinde Ankara'da miting yapacaklarını söyledi.
Alemdar, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

"EŞİTLİKSİZ DÜZELSİN"
"Aynı diplomaya sahip olmalarına rağmen bir tarafta kadrolu öğretmen, diğer tarafta 4/B'li sözleşmeli öğretmen MEB'de öğretmenlik yapıyor. MEB'deki bu 'sözleşmeli kölelik'e Türk Eğitim-Sen'in baştan beri karşı çıkması ve yapılan birçok iyileştirmeye rağmen daha devam ediyor. Kadrolu öğretmenler genellikle 9'uncu dereceden göreve başlar, her yıl bir kademe, üç yılda bir de bir derece alarak; hem liyakati, hem de maaşı artarak yükselir. Kadrolu öğretmenler çalıştıkları bölge ve ile göre hizmet puanı alır, MEB'deki okul ve kurumlara idareci, okul ve kurum müdürü, il ve ilçe şube müdürü, ilçe ve il müdürü, müfettiş olurlar. Kadrolu öğretmenler kamu görevlisi olduğundan askerlik ertelemesi yaparlar, yurt dışına öğretmen olarak giderler. Kadrolu öğretmenler yeşil pasaport alırlar. Kadrolu öğretmen işe başlar başlamaz sosyal güvenceye tabi olur ve ilk günden itibaren sağlık kurumlarından yararlanır. MEB'de ortalama 68 bin kişi 4/B'li sözleşmeli öğretmen çalıyor ve kadrolu öğretmenlerin bu haklarından yararlanamazlar. 4/B'li sözleşmeli öğretmen işe başladıktan 90 gün sonra sağlık kuruluşlarından yararlanır. 4/B'li sözleşmeli öğretmen her yıl sözleşme imzalar ve çalıştığı her yıl için bir kademe, derce alamaz.
Çalıştığı bölge ve ile göre hizmet puanı alamaz, okul ve kurumlara idareci, müdür, şube müdürü, ilçe veya il müdürü, müfettiş olamaz, uzman veya başöğretmen olamaz, yurt dışına öğretmen olarak gidemez. 4/B'li sözleşmeli öğretmenler 2010 yılındaki ortalama maaşı 1357 TL'dir. Yeni sözleşme yapanla,5 yıl sözleşmeli öğretmenlik yapanların maaşları aynıdır. 4/B'li öğretmen 2010 yılı yaptığı sözleşme için ortalama 130-155 TL arası damga vergisi ödedi, sözleşme metnine uymayan ve görevi başında maaş kesim cezasından büyük bir cezayı bir kez işleyen ilgili sözleşmeli öğretmenin sözleşmesi feshedilir ve ancak üç yıl sonra sınav kazanırsa tekrar sözleşmeli öğretmen olabilirler. 4/B'lilerin bu hazin durumu ortada dururken özelleştirmelerden dolayı kamu kurumlarına aktarılan 4/C'lilerin durumu daha da vahim.4/C'lilerle tam bir köle zihniyetinde sözleşme yapılıyor ve onları açlığa, yoksulluğa, sefalete terk ediliyorlar. Açlığı, yoksulluğu ve sefaleti kabul etmeyen tekel işçilerinin direnişi 4/C'lilerin göstergesidir."

13 MART'TA HÜKÜMETİ TEKRAR UYARACAĞIZ
"Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul ve kurumlarda çalışan 4/B'li sözleşmeli öğretmen sayısı 287, 4/C'li çalışan sayısı ise 52 kişidir. Zonguldak MEM'de 339 kişi sözleşmeli köle olarak çalışıyor. 13 Marttaki Mitinge ilimiz Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan tüm sözleşmeliler başta olmak üzere tüm üyelerimizi katılmaya davet ediyoruz.
Miting için otobüsler Türk Eğitim-Sen tarafından temin edilecektir. 13 Mart tarihinde tüm eğitim, öğretim ve bilim çalışanlarının sorunlarının giderilmesi ve 'sözleşmeli kölelik'e son verilmesi için hükümeti uyaracağız."