Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, 2011 yılında bazı sözleşmeli kamu görevlilerinin kadroya geçirildiğini hatırlatarak, birçok sözleşmeli personelin kapsam dışında kaldığını ifade etti.
Sözleşmelilerin umutla kadro beklediğini belirten Bacıoğlu, Artık hükümet, sözleşmeli belediye çalışanlarını kadroya geçirmek için daha fazla beklememeli, bu mağduriyeti bir an önce sonlandırmalıdır dedi.
Dört gözle kadro bekleyen sözleşmeli personelin unutulmaması gerektiğini söyleyen Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu açıklamasında şunları kaydetti:
Hatırlanacağı gibi Türkiye Kamu-Sen'in yıllardan beri sürdürdüğü eylem ve çalışmaların ardından 2011 yılının Haziran ayında bazı sözleşmeli kamu görevlileri kadroya geçirilmiş ancak; belediye ve il özel idarelerinde çalışan sözleşmeliler, Üniversitelerde Proje Kapsamında Çalışan 4/B'liler, Usta Öğreticiler, Vekil Öğretmen, Ebe ve Hemşireler, Vekil İmam- Hatipler, Fahri Kuran Kursu Öğreticileri, TOKİ Çalışanları ve 4/C'liler gibi pek çok sözleşmeli kapsam dışında kalmışlardı. O günden sonra da gerek alanlarda gerekse yapılan toplantı ve istişarelerde kapsam dışında kalan sözleşmeli personelin de kadroya geçirilmesi için Türkiye Kamu-Sen'in ısrarlı talepleri olmuştu.  Şubat ayı içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Genel Başkan İsmail Koncuk önderliğindeki Türkiye Kamu-Sen heyeti, konu hakkında Sayın Başbakan'ı da bilgilendirmişti. Bunun üzerine katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sözleşmeli personeli kadrolu yapacak yasada sona gelindiğini, son söz Başbakan Erdoğan'ın söyleyeceğini belirtmiş, Sözleşmeliler ile ilgili ifademiz net. Çalışmayı tamamladık; Başbakan'a takdim edeceğiz diyerek, umutla kadro bekleyen sözleşmeli personeli sevince boğmuştu. Ancak bu açıklamaların üzerinden 9 ay geçtikten sonra Kızılcahamam'da yapılan AKP toplantısında da aynı sözlerin tekrar edildiğine şahit oluyoruz.Artık hükümet, sözleşmeli belediye çalışanlarını kadroya geçirmek için daha fazla beklememeli, bu mağduriyeti bir an önce sonlandırmalıdır. Belediye çalışanlarımız da neden kadroya geçirilmek için iki yıl beklemek zorunda kaldıklarını, neden diğer sözleşmeli personelle birlikte kadroya geçirilmediklerini mutlaka sorgulamalıdır. AKP, bir yanlış düzeltilirken kangren olmuş bir sorunu tek seferde çözmek varken, yeni sorunlar ve mağduriyetler yaratma alışkanlığından vazgeçmelidir. Aynı problemleri yaşayan insanların bir kısmını memnun edip, diğerlerini hüsrana uğratmak ve iki yıl boyunca diken üstünde yaşatmak doğru bir yaklaşım olmamıştır. 
Yapılan bu açıklamanın da diğer açıklamalar gibi havada kalmayacağına ve en kısa zamanda gerçeğe dönüşeceğine inanmak istiyoruz. Bu doğrultuda belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yapılan çalışmalar olumlu olmakla birlikte, son yılların kanayan yarası haline gelmiş olan sözleşmeli istihdamın giderek artması, AKP'nin güvencesiz ve esnek istihdam anlayışının değişmediğini ortaya koymaktadır.  Türkiye Kamu-Sen olarak mücadelemiz ve talebimiz, kamu kesimi başta olmak üzere, tüm ülkede istihdam mantığının güvenceli ve sürekli hale getirilmesidir. Günübirlik uygulamalarla yapılan iyileştirmeler, sorunun geneline yönelik bir çözüm getirmemektedir. Belediyelerde çalışan sözleşmeli personeller başta olmak üzere istisnasız tüm sözleşmelilerin kadroya alınıp, sözleşmeli personel çalıştırılması uygulamasına son verilmek suretiyle, yüz binlerce çalışanın sorunlarının kalıcı olarak çözülmesini istiyoruz. Özellikle kamu çalışanlarımız, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve güvenceli istihdamın yaygınlaştırılması için verildiğimiz mücadeleye şahittir. Gelinen nokta, belediyelerde çalışan sözleşmeli personel açısından olumlu olmakla birlikte yetersiz ve eksiktir. Dört gözle kadro bekleyen diğer sözleşmeli personel unutulmamalıdır. Yapıldığı belirtilen çalışmanın bir an önce kamuoyuyla ve muhatapları olan biz Konfederasyonlarla paylaşılması gerekmektedir. Bu alandaki mücadelemiz, kamuda güvencesiz, sözleşmeli, geçici, vekil ve kısmi zamanlı personel çalıştırılması uygulaması son buluncaya kadar sürecektir.