Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi’nin Genel Kurulu gerçekleştirildi birlik ve beraberlik mesajları verildi.

  Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, üyelerden aldıkları aidatı yine üyelere sosyal ve kültürel hizmet olarak iade ettiklerini Karadeniz’den Akdenize pek çok tesisi üyelerin hizmetine açtıklarını söyledi. Erdemir’in stratejik önemine de vurgu yapan Kavlak, “Karadeniz Ereğli, Türkiye’nin en zengin 100 ilçesi arasında bulunuyor ama bu ülkenin en büyük zenginliği Erdemir’dir, Erdemir, sahip olduğu çağdaş teknolojiyle çelik devlerinin iştahını kabartmaktadır. Türkiye’nin otomotiv, beyaz eşya ve inşaat sektörlerinde giderek yükselen bir grafik yakalaması Erdemir’e olan ilgiyi taze tutmaktadır” dedi.

Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi’nin 9. Olağan Genel Kurulu Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirildi. Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, sendika yöneticileri, Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen, Alaplı ve Gülüç Belediye Başkanları, Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, meslek odası yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve delegeler katıldı. Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş yaptığı konuşmasında, “Sorunların üstesinden gelmenin tek yolu örgütlenmektir. Zor bir toplu sözleşme görüşmesi geçirdik. Genel Başkanımızın bize verdiği destek ile mutlu sona ulaştık. Bölgemizin en güzel oteli bu bölgeye kazandırılmıştır. Birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam edeceğiz” sözleri ile konuştu.

“BAŞBAKANIN
USTALIĞINI
BİRAN ÖNCE
GÖRMEK İSTİYORUZ”
Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türkiye’nin bir seçim ortamından daha alnının akıyla çıktığını, ortaya çıkan siyasi aritmetiğin ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek başladığı konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakanın  2007’ye kadar olan iktidar dönemini çıraklık, 2011 ‘e kadar olan dönemi kalfalık ve yeni sürecin kendileri için ustalık dönemi olacağını söylediğini, bunun da Türkiye’nin usta ellere emanet olduğunu kaydederek, “Başbakanın ustalığını biran önce görmek istiyoruz” dedi.

DEMOKRASİ
VE ADALET
Kavlak konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Biz Türk Metal Sendikası olarak demokrasi içindeki sorumluluğumuzun bilincinde bir sendikayız. Bu nedenle attığımız her adımın,  aldığımız her kararın demokrasiyle örtüşmesi, bizim için bir zorunluluktur.
Paylaşımcı, katılımcı ve şeffaf olmanın da gereği budur. Yine elimizi taşın altına koymak için kolları sıvadık. Yine kellemiz koltukta, ekmeğimiz aslanın ağzında. Tüm söyleyeceklerimiz emek içindir, ekmek içindir, demokrasi içindir.
Bizim sözümüz, Türkiye içindir. Önümüzdeki yeni günlere anlam kazandıracak en önemli değerler hiç kuşku yok ki demokrasi ve adalettir. Çünkü adalet ve demokrasi, birbirlerinin vazgeçilmezidir

“ÜYE AİDATINI HİZMET
OLARAK İADE EDİYORUZ”
Üyemizden aldığımız aidatı yine üyemize sosyal ve kültürel hizmet olarak iade ediyoruz. Sosyal sendikacılık, yalnız Türkiye için değil, dünya için yeni bir kavramdır ve bu yeniliğin atomlarını Türk Metal parçalamıştır. Sosyal sendikacılık, üyenin sendikaya ödediği aidatın, hem üyeye, hem de ailesine, yani eşi ve çocuklarına bir yaşam standardı olarak geri dönmesidir. Ankara’daki, Didim’deki, Karadeniz Ereğli’deki ve Girne’deki tesislerimizi bütün üyelerimizin faydalanması için hizmete açtık. Beş yıldızlı otel konforunu, pansiyon fiyatına üyelerimize sunduk. Üyelerimizi, Ege’yle, Akdeniz’le ve Karadeniz’le buluşturduk.
Üyelerimizin çocukları için başlattığımız bilgisayar ve yabancı dil kurslarını tüm bölgelerimizde sürdüreceğiz. Tüm bölgelerimizde ambulans ve cenaze arabalarımız üyelerimizin ve yakınlarının hizmetinde olacak. Metal işkolunda çalışan arkadaşlarımıza mesleki yeterlilik belgesi verecek Mesleki Eğitim Merkezimiz yakında hizmete girecek. Yaklaşık 500 işçi çocuğu Ankara’da Büyük Anadolu Oteli’nde düzenlenecek 12. Metal Çocuk Meclisi’ne katılacak…

EN ZENGİN 100 İLÇE ARASINDA
Karadeniz Ereğli, 910 ilçe arasında, Türkiye’nin en zengin 100 ilçesi arasında bulunuyor. Ama bu ülkenin en büyük zenginliği, Erdemir’dir, Erdemir emekçileri yani sizlersiniz… Türkiye, nasıl dünya coğrafyasındaki yeri itibarıyla stratejik bir öneme sahip ise, Erdemir’de Türk sanayisinde stratejik bir öneme sahiptir.
Erdemir’in varlığı kadar, sürekliliği de Türkiye için önemlidir. Çünkü demir çelik fabrikaları bir ülkenin kendi savaş gücüne sahip olduğunun işaretidir.

TÜRKİYE’NİN 8 HARİKASI
Demir çelik fabrikalarının stratejik öneminden hareketle, üretimin devam etmesi için yüksek fırınlara doğurgan özellikleri nedeniyle kadın isimleri verilmiştir. Erdemir’deki yüksek fırınlara Ayşe ve Zübeyde, İskenderun’dakilere Cemile, Ayfer, Gönül, Karabük’tekilere ise Fatma, Zeynep ve Ülkü isimleri bundan dolayı verilmiştir. Bu yüksek fırınlar, Türkiye’nin 8 harikasıdır.

TERCİH MİLLİ
SERMAYE
Türk savaş sanayi için vazgeçilmezler arasında olan Erdemir, sahip olduğu çağdaş teknolojiyle çelik devlerinin iştahını kabartmaktadır. Türkiye’nin otomotiv, beyaz eşya ve inşaat sektörlerinde giderek yükselen bir grafik yakalaması Erdemir’e olan ilgiyi taze tutmaktadır. Bu tablo, Türk Metal’in Erdemir’in özelleştirilmesi sürecinde neden milli sermayeyi tercih ettiği sorusunun da cevabıdır. Dolayısıyla Erdemir, Türkiye için sadece stratejik değil aynı zamanda çok da hassas bir işletmedir. Görüyoruz ki Erdemir Ailesi de bu öneme uygun olarak ekonomik krizden sonra bir toparlanma sürecine girmiştir.
Geçtiğimiz ay yapılan bir açıklamada Erdemir’de üretimin bu yılın ilk çeyreğinde, 2010 yılına göre yüzde 9, 2009 yılına göre de yüzde 40 artış sağlaması bunun işaretidir. Erdemir’in aydınlık bir yola girdiğini sadece biz değil, Dünya Çelik Birliği de söylüyor. 2009 yılında 6,5 milyon ton, 2010 yılında ise 7 milyon ton ham çelik üreten Erdemir, bu potansiyel ile  Avrupa Birliği ülkeleri arasında ilk 5 üretici arasında yer aldı..
Erdemir’in, 2011 yılı ilk çeyreğinde faaliyet karı 362 milyonTL, dönem karı ise 271 milyon  TL olarak gerçekleşti Erdemir, söylediğimiz gibi son derece stratejik bir işyeri. Biz de sendika olarak, Türkiye’de ve Dünyada stratejik bir öneme sahibiz” sözleri ile konuştu. Kongre gündem maddelerine göre gerçekleştirildi.