Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Muharrem Demirci tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törene; SGK İl Müdürü Muharrem Demirci ve çalışanlar katıldı.
Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan SGK İl Müdürü Demirci, şunları söyledi; 
“SGK ÜLKEMİZDE YAŞAYAN 7’DEN 77’YE 70 MİLYON İNSANA HİZMET VERİYOR”
“Herkes sosyal güvenlik hakkını sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar. 5502 sayIlı yasa ile Sosyal Güvenlik Kurumu kurularak sosyal güvenlik tek çatı altında birleştirildi. İllerde İl Müdürlükleri kuruldu, ilçelerde sosyal güvenlik merkezleri açılıyor.  5510 sayılı Sosyal Güvenlik Reformu, 1 Kasım 2008 tarihinde yürürlüğü girdi. Sosyal Güvenlik Reformu ile sosyal güvenlik kapsamı dışında kalan vatandaşlarımız ile vatansız ve sığınmacılarda genel sağlık sigortası kapsamına alındı. 18 yaşına kadar bütün çocuklar anne-babasının sosyal güvencesine bakılmaksızın sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyor. Yeni doğan her çocuk, sosyal güvenlik şemsiyesi altında hayata gözlerini açıyor. Kurumumuz ülkemizde yaşayan 7’den 77’ye 70 milyon insana hizmet veriyor.”
“SOSYAL GÜVELİK UYGULAMALARI İLİMİZDEKİ YERALTI İŞÇİLERİNİN SOSYAL HAKLARININ DÜZENLENMESİ İLE BAŞLADI”
 “Toplumda ortak bir sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak, vatandaşlarımızı yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, kayıt dışı istihdam, kayıp ve kaçaklarla mücadelenin toplumun her kesimin görevi olduğunun altını çizmek amacı ile her yıl sosyal güvenlik haftası kutlanıyor.
Bu yıl 16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası’nın amacına ulaşabilmesi için hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapılacaktır. Ülkemizdeki ilk sosyal güvelik uygulamaları, ilimizdeki yer altı işçilerinin sosyal haklarının düzenlenmesi ile başladı.
İlimizde sosyal güvenlik bilinci yerleşti. İlimiz insanı için sigortalı olmak bir erdem, olmamak ise eksikliktir.
Her kademedeki personelimizle sosyal güvenlik bilincine sahip bir ilde hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Misyonumuz; ‘Kaliteli, adil, kolay erişebilir, insan odaklı hizmet veren, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemini yürütmek ve geliştirmek’, vizyonumuz; ‘Uluslararası standartların üzerinde sosyal güvenlik hizmeti veren, model alınan, öncü ve saygın bir kurum olmak, Sosyal Güvenlik Haftası’nın ülkemize ve ilimize hayırlı olmasının temenni ediyorum.”