İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, köylerin içme suyunu, baraj sistemi ile çözmeyi planladıklarını söyledi. Terzi, projenin uygulanabilirliğine göre ödenek talebinde bulunacaklarını ifade etti.

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, köylerin içme suyu problemini Dorukhan bölgesine baraj sistemi ile çözmeyi düşündüklerini söyledi. Sistemin kurulması halinde yeterli kaynağın olacağına inandıklarını vurgulayan Terzi, çöp sorununu da dile getirdi. Terzi, açıklamasında şöyle dedi:
"Dorukhan tarafı için düşünüyoruz. Böyle bir baraj sistemi oraya kurulabilinir mi? Çünkü oraya sistem kurulabilirse, yeterli kaynağında olduğuna inanıyoruz. Burada bir sistem kurulabilirse, diğer yandan Ereğli ve Alaplı tarafında içme suyu ile ilgili projeler var. Çevre Bakanı'na da bu dosyayı sunduk. Hemen bir çalışma yapıp, bununla ilgili ödenek talebinde bulunacağız. Diğer bir konu ise köylerin çöp toplama konusu ile ilgilidir. Köylülerimizin çöplerini koyacak yerini bulamıyor. Dere kenarlarına ve tenha yerlere çöplerini bırakmak zorunda kalıyorlar. Bunlarla ilgili çözüm arayışları içerisindeyiz. Maliyetleri konusunda çalışmalarımız sürüyor. Gerekli yerlerle görüşüyoruz. Vatandaşımızın sağlığını tehdit etmeden su ihtiyacını çözmeye çalışacağız. Fikir takibi yapıp hal ve çarelerini üretmeye çalışıyoruz. Hekimlerin birinci vazifesi vatandaşın hasta olmasını önlemektir. Bizim amacımız da bu konu ile ilgili İl Sağlık Müdürümüzden de fikirlerinden yararlanıyoruz. Özel İdare olaraktan da fikir, yardım ve destek anlamında bunların birinci derecede sorumlu olan bunlarla ilgili de vatandaşların önüne çıkabilecek sorunların önüne geçebilmek için çalışmaları sürdürüyoruz."
Terzi'nin açıklamalarına yanıt veren İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Rüstem Albayrak ise "Çevre sağlığı ile önemlidir. Bu konuları gündeme getirmiş olmaları de son derece önemlidir. Geneldeki su kaynakları, yeraltı sularıdır. Bunların denetimi ve kontrolü son derece zordur. Baraj oluşturan çalışmalar, hijyen açısından son derece çok önemli konulardır. Çevre temizliği ile ilgili çöp sorunu da önemli bir sorundur. Halkın sağlığını tehdit eden unsurlardan birisidir. Varlığı ile ilgili kaynak suyu olsun diğerleri olsun zarar veren unsurdur. Bu konuda bizlerde yardımcı olacağız. Birinci öncelik halkın sağlığını korumaktır. Aile Hekimliği'ne de baktığınız zaman koruyucu hizmetleri ön plana çıkarmaktır" diye konuştu.