Tüketici Hakları Derneği Başkanı Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Belediye Başkan Vekili Zeki Kefeli'yi ziyaret ederek, suya yapılan son zammın geri alınmasını talep eden bir dilekçe verdi. Dernek olarak bütün zamlara tepki verdiklerini ifade eden Topaloğlu, yapılan zammın geri alınmasını istediklerini belirterek, şöyle konuştu;
Suda ve elektrikte alınan sabit ücretlerin kaldırılması için imza kampanyaları yaptık. Belediyenin temel görevi, özellikle sosyal belediyecilik anlayışı olan 'ucuz ve kaliteli hizmet vermek' demektir. Belediye bir kar amacı güden bir kurum değildir. Hizmetlerini döndürmek için mutlaka gelirlerini toplamak zorundadır. Suda kaçağın yüzde 60 olduğu söyleniyor, bu doğru mu, bilemiyoruz. Belediye, artı gelirlerini tahsil edebilirse, yurttaşına hizmet verir. Tahsil edemezse, o hizmetleri verme şansı yok. Bizim en çok eleştirdiğimiz konu; bunu herkese yaymaktır. Bunu yayabildiğimiz zaman diğer yurttaşlar da mağdur olmaz. Katı atık bedellerini niye toplayamıyoruz, nerede sorun var? Bunları topladığımızda belki bu zamları yapmamıza gerek kalmaz. Bizim derdimiz bu, bu tahsilatlarımızı daha güçlendirebilirsek, bu zamlara gerek kalmayacak. Biz İsmail Eşref döneminde katı atık bedeli 4 TL'ye çıkarıldığında kendisi bunun yarıya çekileceğini söyledi. Şimdi bunun üzerine yeni bir zam hiç olmadı. Yurttaş evinde oturamasa bile geldiği zaman en az 15 TL su faturası ödeyecek. Sanırım Kanalizasyon Projesi bittiğinde yeni bir ücret de koyacaksınız.
Asgari ücretle çalışan yurttaş için bir lira da para, on lira da para… Bizim esas talebimiz, tahsilatın doğru yapılması, belediye bunların üzerine gitmeli ve çözmelidir. 
Zamları da sosyal belediyecilik anlamında makul yapmanızı talep ediyoruz.