Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir, yerel bir dergide yer alan açıklamalarının yanlış anlaşılmalara neden olduğunu belirtti.
"Hiç kimseyi küçük düşürmek veya suçlamak gibi bir düşüncemiz zaten olamaz" diyen Özdemir, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
"Bundan bir süre önce ilimizde yayınlanan Klas dergisinde yer alan beyanatımızın, kaleme almış biçimiyle yanlış anlaşılmalara neden olabilecek nitelikte olduğuna dair izlenimler edindiğimizden bu açıklamayı yapmayı uygun bulduk. Varlık sebebimizi olan esnafımızın içinde bulunduğu mali ve maddi olumsuzluklar ve bunların sonuçları hepimizin gözleri önündedir. Bu durumdan tüm esnaf odalarımız, yöneticileri ve mensupları ve keza parlamenterlerimiz de en az bizim kadar etkilendiklerinin idraki içindeyiz. Biz, hem esnafımızın, hem de yöneticilerin ve keza parlamenterlerimizin bizimde ortak olan hislerimizi dile getirmekten başka herhangi bir amacımız olmadı. Hiç kimseyi küçük düşürmek veya suçlamak gibi bir düşüncemiz zaten olamaz.
Olay, değindiğimiz gibi, belirttiğim olayının fevkalade etkisinde kalmamızın yansımasından kaynaklandı. Bu hissiyatımızı dile getirirken zaten herhangi bir suçlama yapılmaması gerektiğinin de bilincindeyiz. Durumun bir an evvel düzeleceğine dair umudumuz ve inancımız her zaman olduğu gibi devam ediyor."