AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Türk Polis Teşkilatının 168. Yıldönümünü kutladı.

Candan, Emniyet teşkilatımız son yıllarda yaptığı duyarlı, başarılı ve insan haklarına saygılı çalışmalarla devlet kurumları arasındaki saygınlığını her geçen gün artırmış, vatandaşlarımızın nazarında itibarı daha da yükselmiştir dedi.

Açıklama şu şekilde:

Kurulduğu 10 Nisan 1845 yılından itibaren, ülkemizde huzuru, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayan, yasalara uyulmasını denetleyen, uymayanları ve suçluları yakalayıp adli mercilere teslim eden, yetkilerini yasalardan, desteğini halkımızdan alan Türk Polis Teşkilatının 168'ncı Yıldönümünü hep birlikte coşkuyla kutluyoruz.

Emniyet teşkilatımız son yıllarda yaptığı duyarlı, başarılı ve insan haklarına saygılı çalışmalarla devlet kurumları arasındaki saygınlığını her geçen gün artırmış, vatandaşlarımızın nazarında itibarı daha da yükselmiştir. Polisimizin gece gündüz demeden zor koşullar altında üzerine düşen görevleri yerine getirirken, çağın getirdiği yeniliklere ayak uydurmak için önemli atılımlar da yapmıştır. Son yıllarda, altyapı, eğitim düzeyi, teknik, teknolojik ve araç gereç yönünden gerçekleştirdiği yeniliklerle de Avrupa'nın sayılı Polis Teşkilatlarından biri haline gelmiştir.

Emniyet Teşkilatımızın, köklü geçmişinden, şerefli mazisinden ve milletimizden aldığı güçle, insan haklarına duyarlı, topluma güven veren, suçluları caydıran gücünü en iyi şekilde devam ettireceğine inancımız tamdır.

Bu vesileyle Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıl dönümünde, emniyet şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anar, halkımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan ve yurdumuzun her köşesinde görev yapan tüm emniyet teşkilatımızın ve polislerimizin Polis Haftası'nı kutlar, selam ve saygılar sunarım.