Eğitim-İş Kdz. Ereğli Şubesi bir türlü hizmete girmeyen öğretmenevi binasının açılamamasını basiretsizlik olarak değerlendirdi.

Sendikanın Kdz. Ereğli Temsilcisi Cengiz Başaran, öğretmenlerin sorunlarına da değindiği basın toplantısında Öğretmenler Günü dolayısıyla, siyasal iktidar sahipleri, hamaset kokan, duygu sömürüsü yapan, sözüm ona öğretmenliği ve eğitimi yücelten pek çok söz söyleyeceklerdir. Bizler, eğitim çalışanları olarak, artık bu boş sözlere karnımızın tok olduğunu söylemek istiyoruz! dedi.

Eğitim-İş Sendikası'nın Kdz. Ereğli Şube yöneticileri ve üyeleri yapımı tamamlanan ancak bir türlü hizmete giremeyen öğretmenevi binasının önünde yaptıkları basın toplantısında Öğretmenler Günü'nü kutladılar ve kamuoyuna önümle mesajlar verdiler.
Sendikanın Kdz. Ereğli Temsilcisi Cengiz Başaran 'Anadolu'da kazanılan bağımsızlık savaşının sonunda, halkımızın yüzyıllardır içinde bırakıldığı ortaçağ geriliğine ve cehalete karşı, eğitim cephesinde de yeni bir mücadele başlatılmıştır. Cumhuriyet'in ilk yıllarından başlayarak eğitim alanında yapılan devrimler, öğretmen yetiştirme konusunda atılan adımlar, Köy Enstitülerinin açılması, öğretmenlerin statülerinin yükseltilmesi ve halkın eğitimi için harcanan çabalar, ulusal, bilimsel, laik ve kamusal eğitim anlayışının ürünüdür' dedi.
Başaran 'Öğretmenler Günü dolayısıyla, siyasal iktidar sahipleri, hamaset kokan, duygu sömürüsü yapan, sözüm ona öğretmenliği ve eğitimi yücelten pek çok söz söyleyeceklerdir. Bizler, eğitim çalışanları olarak, artık bu boş sözlere karnımızın tok olduğunu söylemek istiyoruz!  Öncelikle eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarındaki iyileştirmelerin yanı sıra, çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilecekleri bir ortamın oluşturulmasını istiyoruz! Ne yazık ki bugün öğretmenlerimizin önemli bir kısmı, yaşadıkları ekonomik koşullara ayak uydurabilmek için ek iş yapmak zorundadır' dedi ve sözlerine öğretmen evi konusunu gündeme getirerek şöyle devam etti:
'Sudan sebeplerle açılan soruşturmalarla eğitim çalışanları yıldırılmaya çalışılmaktadır. Eğitim iş görenleri ve Ereğli halkına hizmet edecek olan ilçemiz öğretmenevi kaynak yetersizliği bahane edilerek hala bitirilememiştir. Milletvekillerinin yorgunluğunu gerekçe gösterip 2500 tl maaşla şöför tahsis eden AKP hükümeti 50 kişilik sınıflarda ders yapan öğretmenine iki yatağı iki kırık masayı çok görmektedir. Yaptığımız görüşmelerde 80 yataklı, tam donanımlı olarak planlandığını ve geçtiğimiz yazı kastederek 'bu yaz öğretmenevimizde çay içeriz' diyen buna rağmen öğretmenevimizi açamama basiretsizliğini gösteren yetkilileri kınıyoruz. Eğitim iş kdz Ereğli temsilciliği olarak öğretmenevimizin planlandığı şekilde tam donanımlı olarak ivedilikle açılmasını bekliyoruz. Bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.'