Kdz. Ereğli'de kurulu olan Ereğli Demirçelik Fabrikaları(ERDEMİR) tarafından "Süper Dadı ile Sohbet" semineri düzenlendi.

Kdz. Ereğli'de Erdemir tarafından Yaşam Koçu ve Evlilik Danışmanı Yeşim Varol Şen'in konuşmacı olarak katıldığı "Süper Dadı ile Sohbet" semineri düzenlendi. Erdemir Kültür Merkezinde düzenlenen vatandaşları ihtiyaç duyabileceği konular ve anne ve babaların çocukların olumsuz davranışları karşısında nasıl davranabilecekleri konusunda bilgilerin verildiği seminerde konuşan Yaşam Koçu ve Evlilik Danışmanı Yeşim Varol Şen, çocuk eğitiminde motivasyonun çok etkili olduğunu, ceza ve dayağın ise yaptırım gücünden ziyade yıkım gücünün olduğunu vurguladı.
Anne ve babaları çocuklara şiddet uygulamamaları konusunda uyaran Şen, Çocuk gelişiminde şiddet hiçbir sorunu çözmez bunun için anne ve babalar çocuklarına asla şiddet uygulamamalıdır. Her aile çocuğu ile sorunlar yaşamaktadır. En büyük sorun ise bu sorunlarla başa çıkamamaktır. Annelerimizin en büyük eksikliği ise çocuğunun psikolojisi bozulmasın diye her şeye evet demeleridir. Bunun yanı sıra aşırı kuralcı ailelerimizde var. Öncelikle çocuklarımıza neye kızıp neye izin verileceğini nasıl davranırsa ödül alacağını ve mola alacağını öğrenmeli, şunu unutmamalıyız ki çocuk evde öğrendikleri ile okuldaki sonra da toplumdaki kurallara uyma becerisini geliştiriyor dedi.
Seminere Erdemir kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç ile bazı yönetim kurulu üyeleri, Erdemir çalışanları ve eşleri katıldı.