Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, mükelleflere çağrıda bulundu.

Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, 6111 sayılı kanun kapsamında yapılacak 2. taksit ödemelerin vadesinin 31 Temmuz olduğunu belirterek, mükelleflerin herhangi bir sorun ile karşılaşmaması için ödeme süresini geçirmemelerini istedi. Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Bayar şu ifadelere yer verdi: Bilindiği üzere; 6111 sayılı Kanun ile mükelleflerimize borçlarını peşin ve ikişer aylık taksitler halinde yapılandırarak ödeme imkânı getirilmiştir. Defaten ödeme ile ilk taksit ödeme süreleri Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar ile bir ay uzatılarak Haziran 2011’de gerçekleşmiştir. Mükelleflerimizin dikkat etmesi gereken husus; bu uzatmanın sadece defaten ödeme ile ilk taksit için yapılmış olmasıdır. İlk taksit dışındaki ödemelerin vadelerinde bir değişiklik yapılmamıştır.
6111 Sayılı kanun kapsamında yapılacak 2. Taksit ödemelerinin vadesi 31 Temmuz 2011’dir.
Ödemenin son gününün Pazar gününe rastlaması nedeniyle ertesi gün mesai bitimine kadarda ödeme yapılabilecektir. Ödemeler; anlaşmalı bankalar ve Vergi Daireleri veznesine yapılabilecek olup anılan Kanun, kredi kartıyla da borçların peşin ya da taksitle ödenmesine imkân vermektedir. Kredi kartı ile ödemeler www.gib.gov.tr internet adresinden yapılacaktır.
Diğer taraftan 6111 sayılı Kanunda da belirtildiği üzere cari yıl borçlarının da vadesinde ödenmesi gerekmektedir. Mükelleflerimizin herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için ödeme süresini geçirmemeleri menfaatleri gereğidir.