Belde ve köyleri ile 180 bine yakın nüfusu bulunan Kdz.Ereğli'de, "teröre lanet yürüyüşüne" sadece bin kişi katıldı. Bozhane'den Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyen vatandaşlar sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler.

Eğitim-İş Sendikası, Türk Eğitim-Sen'in tertip ettiği, siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çeşitli oda yöneticileri, vatandaşların katılımı ile Kdz.Ereğli'de, "Teröre lanet" yürüyüşü gerçekleştirildi. Bozhane içerisinden başlayan yürüyüşe Ereğli Belediye Başkan Vekili Halil Bozkuş, belediye meclis üyeleri, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Yönetim Kurulu ve Erdemir işcisi, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Azman, Ereğli Kent Konseyi Yöneticileri, CHP, MHP, DSP, BBP İlçe Yöneticileri, Vatanseverler Platformu, muhtarlar, Türk Emekli-Sen Kdz.Ereğli Şubesi, Eğitim-Sen Ereğli Şubesi, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AKP'NİN POLİTİKALARINDAN PKK CESARET ALDI
Türk Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Şube Başkanı Şahin Ören ve Eğitim-İş Sendikası Kdz.Ereğli İlçe Temsilcisi Cengiz Başaran'da yaptıkları konuşmalarda, Tokat'da meydana gelen terör saldırısına sert tepki gösterdiler. Başaran açıklamasında, "Tokat ili Reşadiye ilçesinin Sazak köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerle pusu kurularak masum halk çocuğu 7 askerin şehit edilmesini nefret ve şiddetle kınıyoruz. Ailelerine baş sağlığı sabır şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz. Terörün çirkin ve kahpe yüzünü bir kez daha görüyoruz.
Gözü dönmüş katilere, insanlık dışı eylemlere karşı ulus olarak birlik ve dayanışma içerisinde olmak zorundayız. AKP'nin bir türlü açılamayan politikalarından cesaret alan PKK yandaşları ülkenin sokaklarını yakıp yıkarken bu yasa dışı faaliyetlerden birini de Şırnak ilinin İdil ilçesinde bulunan öğretmen evini 2 saat abluka altına alarak göstermişlerdir. Bu saldırı sonucunda, Atatürk büstü yerle bir edilmiş, öğretmen evinde bulunan 54 Anadolu Lisesi kız öğrencilerinden bazıları yaralanmış 29 öğretmen ve öğretmen evinde konaklayan doktorlarda yara almadan kurtulmuşlardır. Emperyalist politikalar sonucu halkımız birbirine düşman edilmektedir. Cumhuriyet tarihinin hiç döneminde yaşanmamış tehlikeli ayrışmalar gündeme gelmiş, derin bir çatışmanın tohumları ekilmiştir" dedi.

BAŞBAKANI KINIYORUM
Ören, "Türkiye Cumhuriyeti olarak, din için, bayrak için, vatan için şimdiye kadar pek çok şehit verdik. Bayrağımız dalgalandığı müddetçe de vermeye, kanımızın son damlasını vermeye devam edeceğiz. Yalnız, bir tarafta canlarımız Cudi'de, Gabar'da, Kandil'de bir gül toprağı gibi toprağa düşerken; diğer taraftan eli kanlı teröristlerin 'Barış Elçisi' denilerek boy göstermesi, el üzerinde tutulması ve adeta devlet töreni ile karşılanması hem şehitlerimizi ve ailelerini hemde gazilerimizin ve kamuoyunun vicdanını incitmiştir. Bunlara engel olamadığımız için bizleri affedin şehitlerim. Bu süreci sözde demokratik uygulamalarla DTP ve yandaşları lehine rahatlatan ama bizlerin vicdanlarını ve yüreklerini kanatan AKP'yi ve Başbakanı kınıyorum."

EREĞLİ DUYARSIZLIĞI
Belde ve köyleri ile 180 bine yakın nüfusu bulunan Kdz.Ereğli'de festivallere onbinler akın akın gelirken teröre lanet yürüyüşüne sadece bin civarında kişi katıldı. Milli Bayramlarda duyarsızlığını da sürdüren Ereğli halkının bu oldukça önemli bir meselede de seyirci kalması törene katılanların da büyük tepkisini çekti.

 

ATILAN SLOGANLAR

Bozhane girişinden başlayan yürüyüş boyunca, "Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye", "Askere uzanan eller kırılsın", "Susma sustukça ülke elden gidiyor", "Kahrolsun PKK", "Ereğli uyuma vatanına sahip çık", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "İmralı köpeğe mezar olacak", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Ne Mutlu Türk'üm Diyene", "Aponun piçleri yıldıramaz bizleri", "Türk Milleti bütündür parçalanamaz", "Her Türk asker doğar", "Kahrolsun Amerikan emperyalizmi", "Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir", "Gün gelecek devran dönecek PKK halka hesap verecek", "Asker yatmadı, vatanını satmadı", "Kahrolsun PKK işbirlikçi AKP" sloganları atıldı.