Alevi Kültür Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mehmet Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret ettiler.
Derneklerinin yeni kurulduğunu ve bu nedenle Zonguldak Valisi Erdal Ata'ya tanışma ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Alevi Kültür Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mehmet Kaplan, ziyaretlerini kabul ettikleri için Vali Erdal Ata'ya teşekkür etti. Zonguldak'ta çok derneğin olduğunu ve derneklerin tabela derneği olmaması dileğinde bulunan Vali Erdal Ata, "Ziyaretinizden dolayı öncelikle teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum derneğiniz kayda değer çalışmalar yapar. Aranızdaki birlik, beraberlik, dayanışmayı, yardımlaşmayı daha üst seviyelere çıkartmak için elinizden gelen gayreti göstereceğinize inanıyorum.
Zonguldak'ta da Türkiye genelinde de dernek sayısı çok fazla, ama bu derneklerinin kaçının faaliyetlerini yerine getiriyor, tartışılır. Birçok yerde baktığımız zaman tabela dernekleri var. Önemli olan da burada tabela derneği olmamak. Bu amaç doğrultusunda yasaların belirlediği çerçeveler içinde kalmak kaydıyla bu amacı gerçekleştirmek için gerekli çalışmayı yapmak lazım" dedi.