Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, seçim sonrası Zonguldak'ta verilen sözlerin yerine getirilmediğinin gözlerinden kaçmadığını belirterek Prof.Dr.Mehmet Haberal'ın dışarıda olması halinde söz verip de hizmet getirmeyenlerin utanacağını ifade etti. İki milletvekili olduğu halde bir tanesiyle birlikte olmayı kendilerini üzdüğünü belirten Peker, hiç keyifleri ve tatları olmadığını ifade ederek, şunları söyledi;
Prof.Dr.Mehmet Haberal Hocamızın yokluğu bizim içimizi buruyor. İki milletvekilimiz varken, bir tanesiyle beraber olmak ve Türkiye'de bir tanesiyle temsil edilmek bizi derinden yaralıyor. Başbakan yardımcısı bir yerlere laf atıyor, ama sadece oynuyorlar. En azından suçunu bilseydik, bazı şeylere katlanmak zorunda kalırdık. Keşke bayramda gelebilseydi, annesinin elini öpebilseydi. Ama maalesef Türkiye'de, kötü yönetilen bir ülkede bunlarla karşılaşabiliyoruz. Demokrasiyle ilgisi olmayan çalışmalar yapılıyor. Ali İhsan Köktürk, İngiltere'deyken bayram gezilerimizi Sayın Haberal'la birlikte yapabilseydik, daha güzel olmaz mıydı? Köylerde, beldelerde insanlara ona oy verdiler, insanlar da keşke onu yakından görebilseydi. Ama maalesef bunları bizim elimizden alıyorlar. İmkanlarımızın önüne geçiyorlar. Onun için hiç tadımız yok. Sayın Haberal'ın mecliste olduğunu düşünsenize, onun orada yaptığı konuşmaları hep birlikte düşünmeyi becerebilsek… Hepimiz birden şaşırırdık, ona oy veren, vermeyen insanlar şaşırırdı. Kişi hakkındaki düşünceleri değişecekti. Zonguldak'a yatırım yapacağını söyledi, bunlar hep Zonguldak için büyük kayıp… Seçimden önce söz verip de sözünü tutmayan beyefendiler, tutanların da ne yaptığını göreceklerdi. Hastane ve okul yaptıracaktı, Türkiye'de 10 tane hastanesi var, Zonguldak'ta 11'inci olacaktı. Yine olacak, ilelebet içeride yatacak değil, suçlular dışarıda geziyor, suçsuzlar da içerde yatıyor. Ülkede demokrasiyle uzaktan yakından hiçbir şekilde ne çalışma, ne de uygulama vardır. Türkiye'de demokrasi yok, Türkiye krallıkla yönetiliyor.
ZONGULDAK İTİLMİŞ BİR ŞEHİR OLMAK DURUMUNU KORUYOR
Seçim sonrası Zonguldak'ta gördüğüm, seçim öncesi mevcut iktidar verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmemeye devam ediyor. Bunlar gözümüzden kaçmıyor, şimdi de yeni bilgi aldık. Filyos Projesi'nin gerçekleşmeyeceğini, artık böyle bir çalışmanın yapılmayacağını öğrendik. Her seçim öncesi AKP, 2002'den bu yana Filyos Projesi'ni hayata geçirmekle ilgili insanlara vaatlerde bulundular, seçim malzemesi olarak kullandılar. Bu sonuçla da seçim malzemesi olarak kullanıldığını net bir şekilde belli ettiler. Zonguldak'ta küçültme politikasını devam ettiriyorlar. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kaldırıldığını biliyoruz. Sadece iki memurla bir şube olarak çalışmalarına devam edecek. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak 12 Haziran 2011 genel seçimleri sonrası, elbette seçim çalışması gibi olmuyor, ama ziyaretlerimizi yapıyoruz. Mümkün olduğu kadar Zonguldak il sınırları içerisinde çıkıp geziyoruz. Zonguldak itilmiş bir şehir olmak durumunu koruyor.