Zerçev Başkanı Cevat Kır, Basın Bayramı’nı kutladı.
Kır, “Yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte, yerel basının takibi çok daha fazla artmıştır. Dünyada ki değişime paralel olarak yerel basınımız bu değişimi hızlı bir şekilde ayak uyduramadığı takdirde asli görevi olan kamuyu haberdar etmekten uzak kalacağı kesindir” dedi.
Açıklama şu şekilde:
“Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsuru özgür basındır. Toplumu aydınlatma, bilgilendirme, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli görevi üstlenen basının, bu işlevi en iyi şekilde yerine getirebilmesi için basın özgürlüğü hayati öneme sahiptir. Bu açıdan basınımızın haber alma özgürlüğünün ve haber yayma özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması son derece önemlidir.
Yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte, yerel basının takibi çok daha fazla artmıştır. Dünyada ki değişime paralel olarak yerel basınımız bu değişimi hızlı bir şekilde ayak uyduramadığı takdirde asli görevi olan kamuyu haberdar etmekten uzak kalacağı kesindir.
Belirli zaman dilimlerinde gazetecilik yapmak yerine sürdürülebilir bir habercilik zihniyetinin bölgemizde oturması çok önemlidir. Sürekli kendini tekrar eden habercilik anlayışı terk edilerek araştırmacı ve kamu yararını ön planda tutarak hareket edilmesi halinde topluma çok daha büyük faydalar sağlanacaktır düşüncesini taşımaktayım.
Gecesini gündüzüne katarak bizleri haberdar etmek vazifesi ile emek sarf eden değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.”