Kdz. Ereğli'deki tersane işçilerinin biriken maaşlarını alabilmek için verdikleri hak mücadelesinde yalnız bırakılmaları dikkatlerden kaçmaz iken, CHP Milletvekili Ali Koçal yazılı bir açıklama yaparak "İşçi kaderine terk edilmiştir" dedi. Koçal "Yeni Teşvik Paketinde, üçüncü bölgede yer alan Zonguldak ilinde gemi inşa sanayinin teşvik dışında bırakılması; ekonomik sıkıtı içinde bulunan gemicilik sektörü ve bunlara bağlı taşeron firmalar ile çalışanları olumsuz yönde etkilemiştir" sözleriyle başladığı açıklamasına şöyle devam etti: "Türkiye krizden en çok etkilenen ülkelerden biridir. Bu krizin kısa vadede bertaraf edilemeyeceği açıktır. Ekonomik krizi görmezden gelenler krizden etkilenenlerin feryadına kulağını tıkayanlar, Zonguldak'ın kimyasını bozanlar bugün yaşanan olaylardan birinci derecede sorumludur. 
Kriz, teğet değil, Türkiye'yi delerek geçti, masamıza oturdu, ekmeğimizi böldü, işimize el koydu. Bütün bunlara rağmen hükümet tarafından kayda değer hiçbir çözümden bahsedilmemektedir.Bu gün Kdz Ereğli tersanelerinde yaşanan işçi eylemleri hükümetin duyarsızlığının bir sonucudur. İktidar partisi yetkililerinin yaşanan bu olaylara yeterince önem vermemesi, zamanında alınması gereken önlemlerin alınmaması sonucu işçi kaderine terkedilmiştir. Kdz Ereğli de bulunan 8 tersanede çalışan işçilerin yarısından fazlası daha önce işten çıkarılmış, mevcut çalışanlar ise aylardır maaşlarını alamamaktadırlar.Bu sonuca gelinilmesinin sorumlusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır. Çünkü Bakanlık denetim görevini yerine getirmemiş, işini eksik yapmıştır.
Kdz. Ereğli deki tersanelerde çalışanlara yönelik iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili önlemler derhal alınmalı, denetim mekanizması işlemelidir.  Zaman geçirilmeden hükümet derhal konuya el atmalı, işçinin mağduriyeti bir an önce giderilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kdz. Ereğli tersanelerinde yaşanan olayların yakın takipçisi olacağız. Her zaman olduğu gibi bu gün ve gelecekte de çalışanın, emekçinin yanında yer alacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır."