Zonguldak'ı etkisi altına alan yoğun kar yağışı, birçok vatandaşı olumsuz yönde etkiledi. Zonguldak Belediyesi ekipleri, aralıksız yağan kar yağışına önlem olarak, yolları tuzlamaya ve kaldırımları buzlanmaya karşı temizlemeye devam ediyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre kar yağışının Cuma günü Zonguldak'ı terk etmesi bekleniyor.

Zonguldaklı esnaflardan taksiciler de, yağan kar nedeniyle işlerinin aksadığını, zarara uğradıklarını söylediler. PTT Taksi Durağı şoförlerinden Ali Güneyoğlu, kar yağışı nedeniyle araçlarına sürekli zincir almak zorunda kaldıklarını ifade ederek, araçların bakımına da her zamankinden daha fazla para harcadıklarını söyledi.

Güneyoğlu, 5 yıldan beri taksi şoförlüğü yapıyorum. Kar yağışı nedeniyle işlerimiz açıldı, ama kazanamıyoruz. Zincir almaktan ve araçlara bakım yapmaktan kazancımız kafa kafaya gidiyor. Bu kar yağışında belediye yolları tuzlayıp, açıyor, ama daha önceki kar yağışında belediye bu konuda hiç çalışmadı. Şu anda ana yollar açıldı. Ara yollar kapalı. 102 ve Gümüşhane'ye gidemiyoruz şeklinde konuştu.

 

BELEDİYE SINIFTA KALDI

Merkez Taksi Durağı çalışanlarından 30 yıllık şoför olan Adnan Erdoğan ise, yağan kar yağışına karşın Zonguldak Belediyesi'nin çalışmadığını vurgulayarak, Kozlu Belediyesi'nin daha iyi çalıştığını dile getirdi. Erdoğan şöyle devam etti;

Ben 30 yıllık taksi şoförüyüm. Bu kar yağışında belediye sınıfta kaldı. Çalışmıyor. Kozlu Belediyesi daha iyi çalışıyor. Kozlu tertemiz. Zonguldak Belediyesi nasıl çalışmıyor anlayamıyorum. Rüzgarlımeşe, Ontemmuz Mahallesi, Rat iptal. Buralara gidemiyoruz.