CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, AKP iktidarının ülkeyi korku imparatorluğuna dönüştürdüğünü söyledi.

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan fezlekenin korku imparatorluğu noktasına getirilen Türkiye'de AKP'ye karşıt fikir söylenirse iddianame veya farklı bir şekilde tutuklandığını belirterek başladığı açıklamasında AKP iktidarına tepki gösterdi. Coşkun yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

GEREKÇE NE?
Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu için hazırlanan fezleke maalesef korku imparatorluğu noktasına getirdikleri Türkiye'de AKP'ye karşıt kim fikir söylerse iddianame veya farklı şekilde tutuklanıyor. Bunlar bildiğiniz üzere yazarlar, gazeteciler, askerler, generaller, bilim adamları ve milletvekilleri. Maalesef toplum sindirilmeye çalışılıyor. Bu anlamda Kılıçdaroğlu ile ilgili hazırlanan fezleke Demokrasiye ve Hukuk Devleti olan ülkemize yakışmıyor. Gerekçe ne? Yargıya müdahale etmek Silivri'deki özel mahkeme için tiyatro demesi. Evet, arkadaşlar maalesef kimin yargıya müdahale ettiğini hepimiz biliyoruz. Diğer taraftan yaklaşık üç yıldan beri Silivri'de tutuklu olarak yatanların hala suçlarının ne olduğu belli değil. Bizler de gittik gördük tam bir senaryo ve de tiyatro. Biz Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in Laik Türk Cumhuriyeti'nin Demokrasinin bekçileri olarak Merkez İlçe Örgüt'ümüz olarak Genel Başkan'ımızın arkasındayız bu fezleke, iddianame ve düzmeceler bizleri yolumuzdan döndüremez.

ULUSAL DEĞERLER YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Yine geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklama ile 19 Mayıs'ı alanlardan salonlara sıkıştırdı. Bu zihniyet maalesef AKP zihniyeti, Atatürk düşmanı, Cumhuriyet düşmanı ve Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i adım adım bitirme operasyonudur. Bildiğiniz gibi daha önce Van depremini bahane edip Cumhuriyet Bayramı'nı iptal eden aynı zihniyet, şimdi de sudan sebeplerle Ulusal Milli değerlerimizi yok etmeye çalışıyorlar. Ancak bizler buna müsaade etmeyeceğiz. Ülkece, Ulusça Cumhuriyet değerlerimizi sonuna kadar yaşatacağız, buna kimse engel olamaz. AKP iktidarı Cumhuriyet'i, Atatürk İlke'lerini, Cumhuriyet kazanımlarını yok etme emeline ulaşamayacak.

BİR BİR SATILDI
Diğer taraftan genel ve yerelde maalesef ülke ve Zonguldak iyi yönetilmiyor, mevcut iktidar, on yıllık bu süreçte ülkenin sorunları noktasında somut çözümleri toplumun önüne koyamadı. Sorunlar çığ gibi her gün büyüyor. Terör her gün artıyor, işsizlik öyle, memur mağdur, işçi mağdur, emekli mağdur, esnaf mağdur, öğretmen mağdur, asgari ücretli mağdur, ülkenin değerleri, kazanımları bir bir satıldı. En son kamu işçilerine yapılan 2,7 zam, asgari ücretliye 701 TL açlık sınırının altında 50-60 TL'lik zam.

TAM BİR BOMBA
İntibak yasası maalesef göstermelik tam bir bomba yani bu iktidar artık freni patlamış kamyon gibi ülkeyi yönetiyor. Toplumdan ve de sorunlardan uzak, sindirilmiş düşüncelerini ifade edemeyen korku toplumu haline getirilen bir ülke! Bu böyle gitmez! Bu anlamda iktidarın  alternatifi CHP olarak önümüzdeki süreçte önce kongrelerimizi ve kurultayımızı tamamlayıp daha sonra önce yerel seçimler sonra genel seçimler noktasında toplumla seçmenle bütünleşerek daha çok çalışarak önümüze bakacağız.