Referandumda "hayır" oyu kullanacaklarını açıklayan GMİS'e AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin sert tepki gösterdi.

AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu'nun 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek referandumda, "hayır" oyu kullanacağını açıklaması ve bu yönde çağrıda bulunmasını sert bir dille eleştirdi.
Şahin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, "Bir sendika düşünün ki grev anında işyerinin işverenin zararlarından sorumluluğunu kaldıran bir anayasaya "hayır" diyor. Böyle bir sendikayı anlamak mümkün değil. Bir sürü hak ve yetki getiriyor. Sadece siyasi kaygılarla hayır demeyi anlayamıyorum. Tarih bunlardan hesap soracak. Ben sendikanın anayasa değişikliğini okumadan "hayır" diyeceğine inanamam, inanmıyorum, okumamışlardır, okumuşlarsa da buna "hayır" diyorlarsa ben bunun arkasında başka bir şeyler ararım. Bu AKP'ye hiçbir menfaat getirmiyor. Demokratikleşmeye yönelik bir çalışma. Vatandaşa anayasal başvuru hakkı getiriyor, memura toplu sözleşme hakkı getiriyor, bütün bunlara bir sendikanın hayır demesini anlamak mümkün değil" dedi.

TRANSFER YOK
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın AKP'ye katılmasından duyduğu memnuniyeti de ifade eden Şahin, Kdz.Ereğli'de herhangi bir transfer olayının şuan söz konusu olmadığını bu yönde bir talebin gelmediğini de belirterek, "Kozlu Belediye Başkanını tanırım AKP'ye katılmasını camia içerisinde yeralmasını saygı ile karşılıyorum ve sevinç duyuyorum.
Kendisi ile oturduk konuştuk" sözleri ile değerlendirdi.