Türk Ocağı Başkanı Erol Şeref, Ermenistan ve ABD'yi mutlu etmek için Azerbaycan-Türkiye ilişkilerine zarar verildiğini belirterek, "Bir Millet, İki Devlet" söyleminin anlamını yitirmesi halinde oluşacak zararın Kafkasya dahil tüm Avrasya'yı etkisi altına alacağını kaydetti.
"Türkiye'nin Azerbaycan'a rağmen ABD ve Ermenistan'ı mutlu etmek adına, sınır kapısını açarak jest yapmaya kalkışması, tarihi bir facia olacaktır" diyenTürk Ocağı Başkanı Şeref, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi bağlamında İsviçre'nin Zürih şehrinde iki ülke yetkililerince protokoller imzalandı. TBMM'de görüşülecek olan bu protokoller içinde Azerbaycan'ın tepkisini çeken Ermenistan sınır kapısının açılması dâhil, siyasi açılımların yer aldığı hükümler medyada gündem oluşturmaya devam ediyor. Son olarak Bursa'da oynanan Türkiye-Ermenistan milli maçında Azerbaycan bayraklarının stada sokulmayarak toplatılması sırasında yaşanan olumsuzluklar işin tuzu-biberi oldu."
"KAFKASYA DEĞİL,
TÜM AVRASYA ETKİLENECEK"
"Ülkemizde milli tarih, milli kültür ve Türk Dünyası gibi konuları hafife alan ve hatta Ermeni iddialarını haklı bulup destekleyen çevrelere kulak verip, onların telkinleriyle atılacak her adımın telafisi zor bir yanlışlığı doğuracağı akıldan çıkarılmamalı. Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarının beşte birini ve Karabağ'ı işgal ettiğini, binlerce şehit verildiğini, bir buçuk milyon Azeri Türkü'nün topraklarından sürgün edildiğini görmezden gelerek alınacak her karar, Ermenilerin hak, hukuk, adalet ve insanlık dışı uygulamalarını onaylamak anlamına gelecektir. Türkiye- zerbaycan ilişkilerinde, 'Bir Millet, İki Devlet' söylemi anlamını yitirirse, bunun vereceği tarihi zarar, sadece Kafkasya'yı değil, tüm Avrasya'yı tesiri altına alacaktır."
"TUZAĞA DÜŞMEYELİM"
"Türkiye'nin Azerbaycan'a rağmen ABD ve Ermenistan'ı mutlu etmek adına, sınır kapısını açarak jest yapmaya kalkışması, tarihi bir facia olacaktır. Azerbaycan ile varolan manevi, tarihi ve kültürel ilişkilerimizin yanı sıra ekonomik çıkarlarımızı ve jeopolitik konumlarımızı iyi düşünmeli, iyi değerlendirmeli ve iyi algılamalıyız. Büyük Türk milleti adına devletimizi yöneten hükümetimizi, cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı siyasi partilerimizi, milli ve manevi sorumluluk duygusu taşıyan her Türk vatandaşımızı Azerbaycan konusunda birlikte olmaya ve tuzağa düşmemeye davet ediyoruz."